• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Nemilosrdni Aguero i Runi

Po tri gola Serhija Aguera i Vejna Runija, uz dva pogotka Ernandeša, za 3:0 Sitija protiv Vigana i čak 5:0 Junajteda u Boltonu.

 PREMIJER: Nemilosrdni Aguero i Runi Izvor: MONDO

Kakav posao su "građani" napravili kupovinom Serhija Aguera! Dali su ovog ljeta 40 miliona funti madridskom Atletiku, a već je jasno da će im se sve isplatiti, do posljednje pare.

Argentinac je sa tri pogotka "razmontirao" Vigan i Mančester sitiju omogućio da i posle četvrtog premijerligaškog kola ima maksimalan učinak.

Kun Aguero je u prvenstvu postigao šest golova, koliko i njegov saigrač Edin Džeko, koji je meč presjedio na klupi. Aleksandar Kolarov nije bio ni u protokolu.

Samo dva i po sata kasnije (meč igran u večernjem terminu) stigao je odgovor iz komšijskog tabora. Junajted je kao gost deklasirao Bolton 5:0 (3:0), uz tri gola Vejna Runija, koji je prestigao na listi strelaca konkurente iz Sitija, jer je stigao do "kote osam". Pored Runija, mrežu Boltona tresao je i Ernandeš, i to dva puta.

Klubovi iz Mančestera jedini imaju po 12 bodova poslije četiri prvenstvene utakmice, ali je tim Aleksa Fergusona ipak prva na tabeli jer ima gol razliku čak 18:3, naspram 15:3 "građana".

Podsjetimo, "crveni đavoli" su u prošlom kolu demolirali Arsenal - 8:2.

Arsenal je ostvario prvu pobjedu zahvaljujući Andreju Aršavinu. "Tobdžije" su samo minimalnim rezultatom savladali novajliju u eliti, Svonsi, a jedini gol delo je ruskog reprezentativca u finišu prvog poluvremena.

Liverpul je pretrpio prvi neuspjeh. Poražen je u Stouku, jer je Džonatan Volters bio precizan realizator najstrože kazne poslije četvrtine utakmice. Ekipa Kenija Dagliša nije uspjela ni da izjednači u nastavku.
Najzaslužniji za to je reprezentativac BiH Asmir Begović koji je činio čuda na golu Liverpula. Begović je bio noćna mora za napadače i vezne igrače Liverpula, a da neće dozvoliti da se zatrese njegova mreža pokazao je u drugom poluvremenu kada je u samo jednom napadu odbranio tri stopostotne prilike.

Čelsi je lako došao do tri boda u Sanderlendu iako je na kraju bilo "samo" 2:1. Jer, domaćin je prepolovio "minus" u sudijskoj nadoknadi vremena. Prethodno, Džon Teri i Danijel Staridž su doveli "plavce" u vođstvo od 2:0.

Menadžer Andre Viljaš Boaš kuburi sa napadačima, ukazao je povjerenje mladom Staridžu, koji ga je opravdao. Fernando Tores je u igru ušao tek u 74. minutu.

Branislav Ivanović je odigrao cijeli meč.

"Pijevci" su se oporavili poslije čerupanja. Totenhem je u dve utakmice, koliko je odigrao, imao gol-razliku 1:8, pa su ceh platili "vukovi". Prvencem za novi klub Emanuel Adebajor je načeo domaćina (Nenad Milijaš svo vrijeme na klupi), a dokusurio ga je Džermejn Defo.

Aston Vila je dva puta gubila u Liverpulu od Evertona, ali je osvojila bod - 2:2.

Rezultati 4. kola:

Arsenal - Svonsi 1:0 (1:0)
/Aršavin 40/

Everton - Aston Vila 2:2 (1:0)
/Osman 19, Beins pen 69 - Petrov 63, Agbonlahor 83/

Mančester siti - Vigan 3:0 (1:0)
/Aguero 13, 63, 69/

Stouk - Liverpul 1:0 (1:0)
/Volters pen 21/

Sanderlend - Čelsi 1:2 (0:1)
/Von 90+1 - Teri 18, Staridž 51/

Vulvs - Totenhem 0:2 (0:0)
/Adebajor 67, Defo 80/

Bolton - Mančester junajted 0:5 (0:3)
/Ernandeš 5, 58, Runi 20, 25, 68/

nedelja:

Norič - VBA 14,30
Fulam - Blekburn 17,00

ponedeljak:

Kvins Park Rendžers - Njukasl 21,00

TABELA: Mančester junajted 12, Mančester siti 12, Čelsi 10, Stouk 8, Liverpul, Vulvs, Njukasl /-1/ po 7...

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC