• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda razigrana u drugom poluvremenu

Fudbaleri Crvene zvezde na svom stadionu pobijedili BSK iz Borče sa 2:0. Meč odlučila bolja igra crveno-bijelih u drugom dijelu meča.

 JSL: Zvezda razigrana u drugom poluvremenu  Izvor: MONDO

"Zvezdaši, svi na borbene položaje, borba za titulu počinje", poručile su Delije svojim ljubimcima, kojima je trebalo 45 minuta da zaigraju po ukusu svog trenera i zabilježe drugu uzastopnu pobjedu u JSL.

Pobjedom nad BSK, golovima Kadua i Mezenge Zvezdaši su se izjednačili na vrhu tabele sa Partizanom i Hajdukom, bar do sutra, kada će Kuljani dočekati čačanski Borac.

Prosinečki je na duel sa Borčanima izveo sastav: Bajković, Mikić, Vilotić, Ćosić (Adi), Reljić, Mijailović(Kovačević), Kadu, Evandro, Borha, Mezenga (Lazović) i Kaluđerović.

Nisu crveno-bijeli počeli meč kako su željeli. Kao da su očekivali uplašene i zbunjene Borčane, koji su im pružili otpor i u prvih 45 minuta nekoliko puta ozbiljno zaprijetili Bajkoviću na golu.

Tokom neinteresantnih prvih pola sata igre najbolju šansu je imao Kajević iz Borče, kada je istrčao kontru po lijevoj strani, napravio sebi kakvu - takvu šansu, ali nije uspio da precizno šutira.

Ta šansa kao da je probudila pomalo uspavane momke u crveno-bijelim dresovima, koji su potom zaigrali ozbiljnije i stvorili nekoliko izglednih prilika, od kojih je najbolju imao Mezenga u 32. minutu, kada je na pas Evandra sa nekoliko metara od gola pogodio stativu.

Zvezda je poslije te šanse krenula ozbiljnije ka golu Borčanaca, ali Mezenga, Kaluđerović i Borha nisu uspjeli da upute ozbiljniji šut ka golu protivnika, za razliku od fudbalera BSK-a, koji su do kraja prvog dijela igre nekoliko puta ozbiljno zaprijetili Bajkoviću, pre svih Krstić i Milošević.
Pauza u poluvremenu "trgla" je Zvezdine fudbalere, kojima nije trebalo mnogo snage da "stisnu gas" i brzim i efektnim golom Kadua umiri meč i mirno ga privede kraju.

Mikić je protrčao po desnoj strani, centrirao pred gol Borče, gdje je Kadu ostao sam i u skoku šutnuo loptu i postigao gol koji je djelovao umirujuće na igrače BSK-a.

Nisu u drugom poluvremenu Borčanci igrali kao u prvom, što je dokazao i Mezenga svojim prvim golom u šampionatu, kada se u 62. minutu oslobodio svog čuvara, postigao gol i "opustio" oko 10.000 navijača na Marakani, koji su do kraja utakmice uživali u ljepšoj i rasterećenijoj igri svog tima.

Crvena zvezda će u sljedećem kolu putovati na tradicionalno neugodno gostovanje Borcu iz Čačka.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC