• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Tim iz Barija stvaran je pet godina

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je sedamnaestu godišnjicu osvajanja titule prvaka Evrope.

 Petrović: Tim iz Barija stvaran je pet godina Izvor: MONDO

"Osvajanje tadašnjeg Kupa evropskih šampiona je vrhunac istorije FK Crvena zvezda. Taj tim se stvarao pet godina, a ne kao što sada pokušavamo da radimo, godinu ili šest meseci", rekao je tadašnji trener ekipe Ljupko Petrović.

"Država je, međutim, tada bila veća, a mi smo uspeli da dovedemo najbolje igrače. Ubeđen sam da bi Zvezda u tom periodu osvojila još nekoliko evropskih titula, da nije došlo do raspada stare Jugoslavije", dodao je Petrović.

Zvezda je do titule šampiona Evrope došla pošto je 29. maja 1991. godine na stadionu Sveti Nikola u Bariju pobedila Olimpik iz Marseja boljim izvođenjem penala.

Pobednika je odlučio penal koji je Stevan Dika Stojanović, sadašnji savetnik predsednika kluba, odbranio Manuelu Amorosu.

"Sećate se sigurno svi da je Dika u polufinalnom meču sa Bajernom primio onaj gol kroz noge. Ali ja sam mu rekao da je dobar i pošten čovek i da će u finalu biti najbolji igrač. I bio je", kazao je Petrović.

On je izrazio žaljenje što svečanosti na klupskom stadionu nisu prisustvovali tadašnji čelnici kluba Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković, koji su pritvoreni zbog finansijskih malverzacija, kao i dugogodišnji igrač i pomoćni trener crveno-belih, pokojni Zoran Žota Antonijević.

Žaljenje je izrazio i predsednik kluba Toplica Spasojević. On je izrazio nadu da će "arhitekte istorijskog uspeha Zvezde" uskoro biti puštene na slobodu.

Spasojević je dodao i da slavna prošlost kluba mora da bude smernica za dalji rad.

"Verujem da ćemo u prelaznom roku koji sledi dovesti prava pojačanja i stvoriti jak tim za sledeću sezonu. Čestitam ekipi na sezoni završenoj bez poraza, ali neke utakmice smo jednostavno morali da dobijemo".

Svečanost je završena uručivanjem prigodnih nagrada Vladici Popoviću, koji je kao trener doveo Zvezdu do titule prvaka sveta, najboljim članovima omladinskog pogona i sponzorima kluba.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC