• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznat nasljednik Hasana Salihamidžića: Iz Borusije u Bajern Minhen!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ugovor potpisan do 2027. godine.

 Bajern Minhen, Alijanc Arena Izvor: Shutterstock

Maks Eberl, dugogodišnji sportski direktor Borusije Mekengladbah, uskoro će započeti novo poglavlje u karijeri kao glavni u sportskom sektoreu Bajern Minhena. Nakon smjene Hasana Salihamidžića, Eberl je izabran kao čovjek koji će preuzeti kormilo sportskih aktivnosti kluba sve do 2027. godine. Ovaj potez odražava ambiciju kluba da ponovno ojača svoju sportsku strukturu i povrati prošlogodišnji sjaj.

Eberl, čije iskustvo u vođenju sportskih programa prelazi granice Bundeslige, imaće ključnu ulogu u vođenju Bajerna kroz izazovnu fazu rekonstrukcije. Njegova veza s klubom, koju je razvio kroz godine rada i svoj put od igrača do sportskog direktora, obećava kontinuitet i posvećenost ciljevima kluba.

Osim toga, upravni odbor Bajerna je donio odluku da angažuje Kristofa Frojnda, bivšeg sportskog direktora Lajpciga, kako bi nadgledao proces izbora novog sportskog direktora. Ovo postavljanje naglašava važnost transparentnosti i profesionalizma u procesu izbora.

Pred novim sportskim direktorom su značajni izazovi, uključujući pronalaženje adekvatne zamene za trenersku poziciju koju će napustiti Tomas Tuhel na kraju sezone. Takođe, Eberlu će biti zadatak da pomogne klubu da izađe iz krize rezultata u kojoj se trenutno nalazi, nakon eliminacije iz Kupa Nemačke i loših rezultata u Bundesligi i Ligi Šampiona.

U ovom periodu promjena i transformacija, Bajern Minhenu će biti potrebna stabilnost, vizija i stručnost, a Eberl je pozicioniran da odgovori na te izazove s poverenjem i odlučnošću.

Salihamidžić je smijenjen prošle godine u maju nakon što je Bajern Minhenu došao do 11. uzastopne titule tek u posljednjem kolu Bundeslige, što je bilo razočaravajuće za klub. Smjena Salihamidžića je dio reorganizacije kluba s ciljem poboljšanja sportskih rezultata i povratka na vrhunski nivo.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC