• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najstariji fudbaler proslavio 57. rođendan: Kad umrem, želim da kažu da je umro fudbaler Kazu Mijura, ne bivši igrač!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Želim da budem fudbaler do smrti, ako je moguće", rekao je Kazujoši Mijura, koji se bliži sedmoj deceniji života.

 Kazujoši Mijura Izvor: Samuel Ponce/Shutterstock

Da su godine samo broj, još jednom je potvrdio prekaljeni japanski as Kazujoši Mijura. Karijeru je počeo još davne 1986. godine, promijenio je 15 ekipa, a trenutno je član portugalskog Oliveirenšea, sa kojim je prošle godine produžio ugovor.

"Ne zanima me da postanem trener, predsjednik, sportski direktor ili TV komentator: moja jedina želja je da budem fudbaler. Do smrti ako je moguće. Kada umrem, želio bih da se kaže da je umro fudbaler Kazu Mijura, ne bivši igrač", poručio je legendarni fudbalski as, koji je u ponedjeljak proslavio 57. rođendan, ali je još uvijek aktivan fudbaler.

Mijura je superzvijezda u Japanu, imao je priliku da nastupa sa Lionelom Mesijem, Nejmarom i Kilijanom Mbapeom tokom turneje Pari Sen Žermena u Japanu 2022. godine. Čak je postavio i loptu na polovini terena prije prijateljske utakmice PSŽ-a protiv Kavasaki Frontalea na Nacionalnom stadionu 20. jula te godine.

Mijura je trenutno u svojoj 39. sezoni kao profesionalac, a igrao je za nekoliko klubova širom svijeta, uključujući Palmeiras, Đenovu, Dinamo Zagreb i Visel Kobe. Portugal je šesta zemlja u kojoj je igrao od svog debija za Santos 1986. Napadač, kojeg navijači zovu "Kralj Kazu", odigrao je 89 utakmica za Japan, osvojio Azijski kup 1992. i drugi je najbolji strijelac u istoriji zemlje sa 55 golova. Njegov posljednji nastup za reprezentaciju bio je 2000. godine.

Jedina stvar koju nije uradio u svojoj četvorodecenijskoj karijeri je igranje na Svjetskom prvenstvu, a njegovo isključenje iz sastava za Francusku 1998. godine izazvalo je nacionalnu buru.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC