• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej i Mitar oborili svjetski rekord: Pobjeđuju već šest mjeseci

Autor Haris Krhalić

Impresivan učinak Al Hilala, koji sad ima čak 28 pobjeda u nizu, računajući sva takmičenja.

 mitrović sergej Izvor: MN Pres

Fudbaleri Al Hilala plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su i u revanš meču četvrtfinala tog takmičenja savladali velikog rivala Al Itihad (2:0). Rezultat do kojeg je došao tim Sergeja Milinković-Savića i Aleksandra Mitrovića dodatno dobija na snazi ukoliko se zna da im je ovo 28. pobjeda u nizu, čime su igrači tima iz Saudisjke Arabije oborili dosadašnji svjetski rekord.

Jedan od najboljih timova Azije uspio je da nadmaši dosadašnji rekord koji je držao velški tim TNS, a koji je postavljen tokom sezone 2016/17. Kako je liga Saudijske Arabije ove sezone daleko jača od tadašnjeg prvenstva Velsa, a Al Hilal ima i međunarodne obaveze u Ligi šampiona, jasno je da se poduhvat u kojem su učestvovala dvojica srpskih fudbalera ne može ni porediti sa dosadašnjim rekordom - Sergejev i Mitrov tim uradio je nešto što će istorija dugo pamtiti.

Trijumfalni niz Al Hilala počeo je još krajem septembra. Nakon što su u domaćem prvenstvu remizirali protiv Damaka (1:1), igrači najboljeg tima u Saudijskoj Arabiji su 25. septembra upisali pobjedu u kupu, a od tada su savladali sve timove protiv kojih su igrali. U zvaničnu statistiku ne ulaze mečevi protiv Inter Majamija, Al Garafe i Al Nasra, koje je tokom pauze u prvenstvu Al Hilal takođe riješio u svoju korist.

Što se tiče revanša protiv Al Itihada, srpski fudbaleri su asistencijama učestvovali u ovoj pobedi. Sergej Milinković-Savić pomogao je Al Šaraniju da postigne prvi gol na meču u 61. minutu, dok je Aleksandar Mitrović asistirao Majklu u nadoknadi vremena.

Azijska Liga šampiona podijeljena je na istočnu i zapadnu grupu, a Al Hilal će finale na Istoku igrati protiv Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ti mečevi biće odigrani 16. i 23. aprila, a pobjednik će zatim u velikom finalu odlučivati o šampionu Azije protiv najboljeg tima sa Zapada.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC