• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protiv Cece i "papiri" iz Moskve?

Završena istraga protiv Svetlane Ražnatović oko spornih transfera fudbalera Obilića. Čeka se prevod ključnih "papira" iz Moskve.

 Protiv Cece i "papiri" iz Moskve?  Izvor: MONDO

Posle pet godina završena je istraga protiv nekadašnje predsednice FK Obilić i folk-pevačice Svetlane cece Ražnatović, a istražnom sudiji dostavljeni su i bankarski papir” koji bi trebalo da razjasne ko je prisvojio novac od transfera fudbalera iz moskovske Lokomotive, piše "Politika".

Istraga protiv Ražnatovićeve pokrenuta je na zahtev okružnog javnog tužioca zbog sumnje da je poznata folk pevačica, koja je u to vreme bila na čelu kluba sa Vračara, zloupotrebila službeni položaj. Okončanje istrage u Okružnom sudu, "kočila" je dokumentacija iz Rusije koja je zatražena u septembru prošle godine.

Sada je dokumentacija stigla, ali na ruskom jeziku, pa je sudija prosledio na prevod, a potom će
odlučiti o tome da li će zatržiti dopunu istrage ili će spise predmeta proslediti tužilaštvu na dalje postupanje.

Rešenjem o sprovođenju istrage, nekadašnja predsednica "vitezova" se, prema nezvaničnim informacijama, tereti da je od 1998. do 1. marta 2003. godine, iskoristila službeni položaj i prekoračila granice ovlašćenja, tako što je prodavala igrače stranim klubovima, a u poslovnim knjigama prikazivala da su fudbaleri prodavani bez obeštećenja klubu.

Prihod od pet i po miliona maraka, Ražnatovićeva je, prema navodima sudskog dokumenta, od prodaje igrača prikazivala kao lično ulaganje u FK Obilić. Od toga je 1.090.000 maraka prikazala kao ulaganje preduzeća „Vizantin' i 'Ari', koje je ranije osnovao njen, sada pokojni, suprug Željko Ražnatović Arkan. Ostatak novca je, kako se dalje navodi u dokumentaciji, trošila na sopstvene potrebe. Na ovaj način, nekadašnja predsednica Obilića je protivpravno pribavila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara, za koliko je i oštetila klub sa Vračara, piše "Politika".

Istim rešenjem sudije Okružnog suda, istraga je pokrenuta i protiv njene sestre Lidije Veličković. Ona se sumnjiči da je, u nameri da pomogne svojoj sestri, otvorila devizne račune u kiparskoj "Popular banci” i "Rajfajzen banci” u Segedinu. Na ove račune, navodi beogradski list, "slivao se" novac od prodaje igrača, a Lidija ga je, kako se sumnjiči, podizala i odnosila ga sestri. Po nalogu Ražnatovićeve, Veličkovićeva je novac prebacivala i na druge račune.

Kontrolom dokumentacije Fudbalskog kluba Obilić utvrđeno je da klub nema evidentirane i prikazane ugovore o prodaji igrača inostranim klubovima, a proverama u Fudbalskom savezu utvrđeno je da je Ražnatovićeva zloupotrebila službeni položaj u slučaju prodaje čak 15 fudbalera među kojima su Dragan Šarac, Milan Obradović, Vladica Đurović, Zoran Ranković, Milorad Korać, Nikola Lazetić…, navodi "Politika".

U svojstvu svedoka tokom istrage su, pored ostalih, saslušani i Zoran Petrović, nekadašnji direktor Obilića, i njegov kolega Dragiša Binić.

"Ceca je posle Arkanove smrti rekla igračima da 'isteraju' sezonu i da posle napuste klub kao slobodni igrači. To je bilo protivno ugovoru koji su potpisali u vreme dok je Arkan bio živ", rekao je tada Binić, prenosi beogradski list.

Istraga protiv Ražnatovićeve i njene sestre "razvlačila" se i zato što sudu dugo nije dostavljan dopis FK Lokomotiva iz Moskve kojem je prodat jedan od igrača Obilića.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC