• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Draganu Džajiću rodjendan

Najpoznatiji srpski pritvorenik, bivši predsednik Zvezde i najbolji fudbaler sa ovih prostora u proteklom veku, Dragan Džajić, napunio je 62 godine.

 Draganu Džajiću rodjendan Izvor: MONDO

Džaja rodjendan "proslavlja" na VMA, gde je 23. aprila iz Centralnog zatvora prebačen na lečenje zbog problema sa kičmom i bešikom.

Dragan Džajić je u petnaestoj godini postao član Crvene zvezde. Kada je stigao do prve selekcije juniora, samo šest meseci kasnije prebačen je u prvi tim. Aleksandar Obradović mu je ukazao šansu 6. maja, kada je debitovao u meču protiv titogradske Budućnosti s nepunih 17 godina.

Već u narednoj sezoni osvojio je prvu šampionsku titulu i postao predvodnik nove generacije, koja je tri puta uzastopno (1968, 1969. i 1970), i još jednom 1973, osvajala titulu najboljih u prvenstvu Jugoslavije i četiri Kupa Jugoslavije.

U nacionalnom timu debitovao 17. juna 1964. u Beogradu, u meču protiv Rumunije (1:2).

Dve sezone (1975. i 1976) proveo je u Bastiji, gde je za francuskog prvoligaša odigrao 80 mečeva, vratio se u Beograd i u Crvenu zvezdu, čiji je dres poslednji put nosio 28. maja 1978. u Mostaru.

Od reprezentacije se oprostio 16. septembra 1979, u prijateljskom meču protiv Argentine (4:2) na Marakani. Za Crvenu zvezdu je odigrao rekordnih 590 mečeva, postigao 287 golova (od toga 305 prvenstvenih mečeva i 113 golova). Za reprezentaciju treća "Zvezdina zvezda" igrala je ukupno 85 puta.

Džajić je 1979. godine preuzeo funkciju tehničkog direktora Crvene zvezde, a 1998. godine izabran je za predsednika kluba. Na čelu Zvezde nalazio se do 2004. godine, kada se zbog zdravstvenih problema povukao sa tog mesta.

Fudbalski savez Srbije i Crne Gore ga je 2003. izabrao za najboljeg igrača države u proteklih 50 godina.

Trojica bivših funkcionera Crvene zvezde Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković uhapšeni su 5. februara zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja protivpravno prisvojili više od pet miliona evra u vezi sa transferom fudbalera tog kluba Gorana Drulića u špansku Saragosu.

Sud je u medjuvremenu proširio istragu protiv Džajića i Cvetkovića zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 3,5 milipna maraka od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski Atletiko.

Istraga je drugi put proširena protiv Džajića i Marinkovića, zbog sumnje da su od transfera fudbalera Nemanje Vidića u moskovski Spartak protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Okružno tužilaštvo podnelo je 17. aprila sudu treći zahtev za proširenje istrage protiv Džajića i Cvetkovića, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i u vezi sa transferom Perice Ognjenovića u madridski Real.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC