• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gruzija ispisala istoriju – poslije rukometaša i fudbaleri idu na EURO!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Reprezentacija Gruzije napravila istorijski uspjeh plasmanom na Evropsko prvenstvo.

 Gruzija se pobjedom nad Grčkom plasirala na EURO Izvor: Giorgi ARJEVANIDZE / AFP / Profimedia

Gruzija piše istoriju u 2024. kada su u pitanju timski sportovi. Nakon rukometaša koji su u januaru debitovali na Evropskom prvenstvu i fudbalska reprezentacija ove zemlje plasirala se na EURO.

Reprezentacija Gruzije u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo savladali su Grčku rezultatom 4:2 poslije penala (0:0) i tako se prvi put u istoriji plasirala na EURO.

Selekcija koju vodi Vili Sanjol, učesnik dva evropska i dva svjetska prvenstva sa reprezentacijom Francuske u polufinala baraža eliminisala je Luksemburg, a onda u utorak uveče srušila i evropske šampione iz 2004. godine.

Nadali su se Grci da će nakon dva propuštena kontinentalna šampionata konačno vidjeti EURO u Njemačkoj, ali zaustavila ih je Gruzija, predvođena Kvičom Kvarachelijom.

Fudbaler Napolija nije dočekao kraj utakmice na terenu pošto je u produžecima morao da bude zamijenjen zbog povrede, a upravo smo u produžecima vidjeli najveća uzbuđenja, prije penal-serije.

Konstantinos Mavropanos mogao je da riješi utakmicu u 102. minutu utakmice, kad aje odlično skočio i šutirao glavom, ali je lopta umjesto mreže pogodila prečku.

Samo tri minuta kasnije rezervisti gruzijske selekcije mogli su da iskoriste njegovu grešku, Mikautadze je presjekao pas i uposlio Davitašvilija, ali njegov šut sa samo pet metara Vlahodimos je odbranio nogom i meč su odlučivali penali.

Već u prvoj seriji udarac grčkog kapitena Anastasiosa Bakasetasa odbraniop je Mamadašvili, ali je sve poravnato u trećoj kada je Mikautadze poslao loptu loptu pored gola.

Odlučila je peta serija u kojoj je Jakumakis takođe promašio cijeli gol, a junak Gruzije bio je Nika Kvekveskiri pogodivši mrežu za pobjedu i plasman na EURO.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC