• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajernovo dijete "zaledilo" Minhen: Slavlje Borusije Dortmund nakon pet godina - je li gotova trka za "salataru"?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aktuelni šampion ima 13 bodova zaostatka za liderom, a sada mu "visi" čak i drugo mjesto u Bundesligi.

 Karim Adejemi Izvor: Tom Weller / AFP / Profimedia

Sedam kola prije kraja sezone u Bundesligi, Bajern Minhen ima ogromnih 13 bodova zaostatka za Bajer Leverkuzenom, koji je danas nakon novog preokreta, ovaj put protiv Hofenjhajma, nastavio niz nepobjedivosti.

Nadali su se Bavarci da u "Klasikeru", protiv najljućeg rivala Borusije, mogu do bodova kojim bi nastavili trku za ove sezone neprikosnovenim "apotekarima" Ćabija Alonsa, ali su gosti iz Dortmunda pokazali mnogo više i zasluženo upisali gostujući trijumf.

BAJERN MINHEN - BORUSIJA DORTMUND 0:2 (0:1)
/Adejemi 10, Rajerson 83/

I ne samo da polako gube korak za Bajerom, nego se aktuelnom šampionu sada "drma" i drugo mjesto, jer ako Štutgart sutra slavi pred svojim navijačima protiv Hajdenhajma, prići će timu Bavarcima na samo bod zaostatka.

HUMELS REKORDER "KLASIKERA"

Mats Humels večeras je odigrao svoj 29. "Klasiker", čime je postao rekorder u duelima Bajerna i Borusije. U dresu Borusije u najvećem meču njemačkog fudbala nastupio je 23 puta, dok je za Bavarce odigrao šest derbija. Dosadašnji rekord dijelio je sa Mihaelom Corkom, koji je svih 28 mečeva upisao za Borusiju Dortmund, klub u kojem je proveo kompletnu karijeru.

U najvećem meču njemačkog fudbala, Borusija Dortmund sasvim zasluženo stigla je do trijumfa, koji je najavio Karim Adejemi, momak rođen u Minhenu, koji je karijeru počeo upravo u redovima Bajerna. Ipak, osim igranja u mlađim selekcijama, nije dobio priliku da se nađe u prvom timu, pa su uslijedile razne selidbe i na kraju se reprezentativac Njemačke skrasio u Dortmundu.

Tim Edina Terzića bio je konkretniji u završnici, iako su i domaći imali svoje prilike. Ipak ih nisu iskoristili, što je kaznio Julijan Rajerson i četvrtim golom u prvenstvu potvrdio trijumf "milionera".

Bajern je u samom finišu preko Harija Kejna stigao do gola, ali on nije priznat. Englez je bio u ofsajdu i tako je propala posljednja prilika bar za počasni pogodak.

Borusija je nakon skoro pet godina slavila protiv Bajerna, te veoma važnim trijumfom nastavila trku sa RB Lajpcigom za četvrtu poziciju, koja vodi u Ligu šampiona.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC