• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo mađarski fudbaler koji je Zvezdu spriječio da osvoji evropski trofej!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Napustio nas je Šandor Miler, poznati mađarski fudbaler.

 Preminuo bivši mađarski fudbaler Šandor Miler Izvor: YouTube/TV13 programs/Screenshot

Poznati mađarski fudbaler Šandor Miler preminuo je u 76. godini, prenose mađarski mediji. Miler je rođen u Budimpešti i tokom svoje bogate karijere nastupao je za brojne klubove od kojih su najpoznatiji Vašaš, Antverpen i Erkules, međutim nijedan od njih nije održao minut ćutanja zbog smrti svoje legende.

Zbog toga su se pobunili navijači, prije svih španskog kluba, tako da se na društvenim mrežama mogu pronaći komentari u kojima zamjeraju Erkulesu što ga bar minutom ćutanja nisu "ispratili" na meču protiv Saguntina. "Neoprostivu grešku možete ispraviti u sljedećoj utakmici", jedan je od komentara navijača Erkulesa, dok su se javili i navijači Vašaša nezadovoljni što se klub nije na bolji način oprostio od Milera.

Šandor Miler je za reprezentaciju Mađarske igrao 17 puta i bio je dio reprezentacije koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu 1982. godine u Španiji. Tu je već bio na zalasku karijere, pošto se pamti da je 1969. godine sa Vašašom zaustavio Crvenu zvezdu da odbrani titulu u Mitropa kupu.

Tada je Vašaš dva puta savladao Crvenu zvezdu u četvrtfinalu (ukupno 4:3) i bio među najboljim igračima tog dvomeča, a potom ih je zaustavio Inter iz Bratislave. Vašaš je inače najuspješniji tim u istoriji Mitropa kupa (šest titula), međunarodnog takmičenja koje su igrali timovi centralne Evrope i koje je ugašeno 1992. godine kada je Borac iz Banjaluke bio posljednji šampion. Od klubova iz bivše Jugoslavije, najviše titula (po dvije) imaju Crvena zvezda i Čelik iz Zenice.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC