• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Govoriću im 'Za mnom', nikad 'Juriš'" Nađ citirao čuvenog NFL trenera: Trebaju mi pravi, ne najbolji!

Autor Dragan Šutvić

Albert Nađ se obratio prvi put kao trener Partizana.

 Albert Nađ predstavljen kao novi trener Partizana  Izvor: YouTube/FK Partizan Beograd/Golden Sports/Screenshot

Albert Nađ preuzeo je Partizan nakon otkaza koji je dobio Igor Duljaj, a "vatreno krštenje" imaće već u četvrtak u 17 časova u Humskoj protiv, kako sam kaže, ekipe koja je trenutno u najboljoj formi u Srbiji - Vojvodine. Ističe da ima problema sa "bonusima" pred meč sa "lalama" (ne igraju Baždar ii Kovačević), ali obećava da će njegova ekipa dati sve od sebe da u preostalih pet kola ostvari trenutni cilj, drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Obraćajući se medijima, Nađ je svoje pomoćnike nazvao "saradnicima", a igrače "saborcima", poručujući da su svi zajedno u ovome i da nema podjela:

"Svjestan sam da ako ne pobijedim u pet utakmica, ne mogu da budem ovdje. Ja vjerujem u sebe, svoje umijeće i moj tim, kao i saborce - moje igrače. Govorim im 'Za mnom', nikad 'Juriš'. To su moji saborci sa kojim provodim pola dana i ako budemo stvorili povjerenje, i ako svi budemo ispunjavali sve zahtjeve, a ne dođemo do rezultata - bitno je da smo svjesni da smo dali sve od sebe", poručio je novi trener Partizana.

UGLEDAM SE NA SEBE!

"Na koga se sad ugledam? Na sebe. Ne mogu da budem ničija kopija. Klop, Murinjo, Ančeloti, Milojević... Svi su za sebe. Ako budem uspeo da izgradim svoj stil, kao što jesam kao igrač, biće odlično, ali naravno da se uči od trenera. Osim, Tumbaković, Vermezović, Aragones, Antić... Zadržaću za sebe šta je najbolje, ali u globalu kada bih hteo da izdvojim nekoga, to je Aragones", rekao je Albert Nađ na predstavljanju.

S obzirom da je do sada bio pomoćni trener Igoru Duljaju, Nađ ističe da poznaje dobro ekipu, a govoreći o "rotaciji" koju sada ima na raspolaganju citirao je jednog od najvećih trenera američkog fudbala Bila Beličika:

"Uvijek je dobro da imaš dobrih igrača. Pošto obožavam NFL i pratio sam Petriotse, koji su godinama bili prvaci sa Beličikom, oni nikad nisu dovodili igrače koji su bili najbolji u ekipama iz kojih su dolazili. Baš su u jednoj predsezoni Bila Beličika pitali za to, ostalo mi je u glavi šta je rekao: Ne trebaju mi najbolji, nego pravi. I to je ključ svega", zaključio je Albert Nađ i poručio je da njegovi igrači treba malo da promijene pristup jer su "oni glavni izvođači radova, a trener samo servis".

Što se tiče njegovog dolaska na klupu Partizana, ističe da se sve dešavalo brzo i da su ljudi u rukovodstvu odlučili da nešto mora da se mijenja poslije rezultatske krize, iako dodaje i da je Igor Duljaj napravio velike stvari prije njega: 

"Znam šta zahtijevaju i vole navijači, ali Partizan će igrati na rezultat. Možda u datom momentu neće biti lepršava igra niti za oko, ali kada se podvuče crta - najvažniji je rezultat. Možda se nije dopalo pojedincima, što je legitimno, igra kod Duljaja, ali ne može niko da mu zamjeri da je davao sve od sebe. Dijete je Partizana, mnogo voli Partizan... Možda mu je smetala prevelika ta emocija u datom momentu i zato nije mogao da donese prave odluke. Da ne pričam ja mnogo šta oni očekuju, da pokušamo prvo mi nešto, pa neka kritikiju ili hvale. Mi ćemo pokušati da ostvarimo cilj koji je u ovom trenutku - osvajanje drugog mjesta", naglasio je Nađ.

Izvor: MONDO

Za kraj obraćanja, Albert Nađ je poručio da neće govoriti o sudijama nakon što se završi utakmica, pozvavši tu medije na odgovornost: 

"Samo nešto da dodam. Pošto znam da su najinteresantnije izjave poslije utakmice šta se desilo, da li je sudija dosudio ovo, ono... Da ne bismo komentarisali to, moram da kažem da mi ništa ne možemo da učinimo. Vi imate slobode i glasa da komentarišete te situacije. Ja ne bih da trošim energiju na to jer ne mogu da učinim", zaključio je Nađ.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC