• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga posustaje: "Minimalac" Sarajeva u Modriči - tim Vlade Jagodića gubi korak za Evropom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pobjedom protiv direktnog konkurenta za izlazak na međunarodnu scenu, tim Simona Rožmana učvrstio se na četvrtoj poziciji Premijer lige BiH.

 FK Sarajevo Izvor: Promo/FK Sarajevo

Vlado Jagodić doživio je prvi poraz od Sarajeva otkako je preuzeo kormilo dobojske Sloge prošle godine.

Iskusni stručnjak u dosadašnja tri meča protiv kluba sa "Koševa" imao je dvije pobjede i remi, ali sada je klub koji s klupe vodi Simon Rožman napravio krupan korak ka plasmanu na međunarodnu scenu.

Sarajlije su u Modriči slavile minimalnu pobjedu protiv Dobojlije 1:0 (0:0), a gol vrijedan tri boda postigao je Frensis Kjereme u 20 minuta prije kraja meča.

SLOGA MERIDIAN - SARAJEVO 0:1 (0:0)
/Kjereme 70/

Ovim trijumfom "bordo" tim učvrstio se na četvrtoj poziciji Premijer lige BiH, te tri kola prije kraja sezone ima sedam bodova prednosti nad Slogom i Posušjem.

U ne baš zanimljivom meču na stadionu "Dr Milan Jelić", praktično ništa zanimljivo se nije desilo osim gola. U tom 70. minutu, Kjereme, koji je samo 12 minuta ranije na terenu zamijenio Renana Oliveiru, ostao je sam u protivničkom petercu i nije mu bilo teško da savlada Nemanju Šćekića nakon asistencije Amara Beganovića.

Sloga je odavno obezbijedila opstanak, što je, prema Jagodićevim riječima, bio primarni cilj u sezoni, pa je u finišu sezone evidentan pad forme, čemu su doprinijele i povrede nekih od ključnih igrača (Lazar Vidić, Mladen Veselinović). S druge strane, Rožmanov tim "dodao je gas" nakon nešto lošijih rezultata, te će po svemu sudeći uspjeti u namjeri da izbori poziciju koja vodi na međunarodnu scenu.

  • SLOGA MERIDIAN: Ščekić, Redžić, Božičković (59. N. Dujaković), Karać (46. Mrzić), Perković (76. S. Dujaković), Popara (76. Tahrić), Milanović, Kvesić (87. Brnović), Grabež, Mrkaić, Varga. Trener: Vlado Jagodić.
  • SARAJEVO: Iliev, Matanović (83. Mehmedović), Čataković, Renan Oliveira (57. Kjereme), Julardžija, Beganović, Soldo, Kapetanović (20. Duraković), Anđušić (57. Hasić), Čelik, Đuričković. Trener: Simon Rožman.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC