• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola se srušio dok je Son promašivao priliku utakmice!

Autor Mladen Šolak

Zauvijek će navijači Sitija pamtiti ovaj momenat!

 Gvardiola se srušio dok je Son promašivao priliku utakmice! Izvor: Twitter/Manchester city

Mančester siti ostvario je u utorak uveče pobjedu protiv Totenhema u gostima (2:0), kojom je preskočio i pretposljednju, svakako najtežu prepreku u trci za titulu. Heroj "građana" je Erling Holand, dvostruki strijelac u Londonu, ali vjerovatno ne bi podijelili da nije bilo sjajnog golmana Štefana Ortege.

Njemački rezervista ušao je u igru u 69. minutu jer je prvi golman Sitija Ederson pretrpio udarac u glavu u duelu sa Kristijanom Romerom. Brazilac je bio bijesan što izlazi, zato što prema zdravstvenih protokolima to znači da neće moći da brani za vikend protiv Vest Hema, u meču za "ovjeru" titule. Umjesto njega, na terenu se pojavio Štefan Ortega i u završnici napravio potez karijere.

Siti je vodio 1:0 i njegova odbrana napravila je ogroman kiks, koji je omogućio Korejcu Sonu Hung Minu "čist" zicer sa Ortegom. Dotrčao je do šesnaesterca, šutirao nisko, a Nijemac je predvidio šta će se dogoditi i postao heroj. Nedugo poslije toga, Žeremi Doku je na dodavanje Fila Fodena utrčao u kazneni prostor domaćih, iznudio penal iz kojeg je Holand postavio 2:0 i vjerovatno donio titulu.

Izvor: Andy Rowland / imago sportfotodienst / Profimedia

Koliko je to bio napet trenutak govori i video-snimak na kojem se vidi da se Gvardiola doslovno srušio na zemlju od straha i strepnje šta će se dogoditi. Ipak, tu je bio Ortega. U skupocjeni tim "građana" on je stigao 2022. godine iz Arminije Bilefeld i došao je bez obeštećenja, kao slobodan igrač.

Izvor: Andy Rowland / imago sportfotodienst / Profimedia

Bivši čuvar mreže Arminije i Minhena 1860 počeo je karijeru u nižim ligama - regionalnoj, trećoj i drugoj ligi Njemačke, popularnoj "Cvajti", a debitovao je u Bundesu tek sa 28 godin, 2020. Poslije dvije godine sa punom minutažom u Bilefeldu prešao je u Siti i postao pouzdana rezerva. Sada je zlatna rezerva, jer zahvaljujući njemu "građani" na 90 minuta do kraja sezone imaju dva boda više od Totenhema.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC