• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS NA EURO 2024: Srbin protiv najvećeg Mbapea i Francuza, koliko je ozbiljna Belgija?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Tri zanimljiva meča čekaju nas na Evropskom prvenstvu.

 ko danas igra na euro 2024 17 jun Izvor: Profimedia/IMAGO

Bolan poraz Srbije i dalje nas peče, ali... Moramo dalje! Evropsko prvenstvo nastavlja se i utakmicama u ponedjeljak, četvrtog takmičarskog dana, a ponovo su na rasporedu tri meča koja ćemo ispratiti kao da je finale Svjetskog prvenstva. Svima je jasno - nema odustajanja sve do 14. jula kada će se dvije najbolje selekcije u Berlinu boriti za titulu.

Ambicije da stignu do te utakmice imaju svi učesnici turnira, a velike šanse da se tamo nađu daju se dvjema selekcijama koje danas izlaze na teren. Po mišljenju mnogih reprezentacija Francuske glavni je favorit za osvajanje Evropskog prvenstva u fudbalu, pa će biti zanimljivo vidjeti kako tim Didijea Dešana izgleda u Njemačkoj. Sa druge strane, jedan od favorita iz sjenke mogla bi da bude Belgija, čijoj je najboljoj generaciji "isteklo vrijeme", ali i dalje ima nekoliko izuzetnih pojedinaca.

Međutim, krećemo od trećeg meča, na kojem neće igrati nijedan od ovih timova. Već od 15 časova pratimo utakmicu u kojoj će igrati selekcije Rumunije i Ukrajine.

RUMUNIJA - UKRAJINA

Tek šesti put u istoriji Rumunija je izborila plasman na Evropsko prvenstvo, a u dosadašnjim nastupima samo su jednom uspjeli da prođu grupnu fazu takmičenja. I ove godine će imati izuzetno težak zadatak - već u prvom meču na turniru igraju protiv favorizovane Ukrajine, koja ima nekoliko izuzetnih igrača.

Bez obzira na to što je na teritoriji njihove zemlje već godinama rat, a što se fudbalsko prvenstvo odigrava uz mnogo problema, Ukrajinci bi mogli da budu jedna od senzacija turnira. Naravno, mnogo će zavisiti i od rezultata drugog meča u ovoj grupi, pošto se čini da je Grupa E najujednačenija na turniru.

BELGIJA - SLOVAČKA

U okviru iste grupe, ali od 18:00 snage će odmjeriti Belgija i Slovačka! Već smo istakli da su Belgijanci jedan od pritajenih favorita za dobar plasman na ovom takmičenju. Prethodnih godina su možda slali i bolje timove od aktuelnog - prije svega je Kurtoin izostanak ogroman hendikep - ali mnogi smatraju da im je ovo posljednja prilika da naprave nešto.

Sa druge strane, Slovaci su na papiru možda i najslabiji tim u grupi, ali to u ovakvoj konkurenciji ne mora ništa da znači. Dovoljna je jedna senzacija da se situacija potpuno zakomplikuje, a pošto u nokaut fazu takmičenja prolaze čak i četiri najbolje trećeplasirane ekipe svi imaju čemu da se nadaju.

AUSTRIJA - FRANCUSKA

I za kraj - Marko Arnautović protiv Francuske, Kilijana Mbapea i uloge prvog favorita na turniru! Austrijski fudbaler srpskog porijekla biće jedan od glavnih aduta svoje selekcije koja na početku turnira ima ubjedljivo najteži posao. Oni će šansu, pobjede i bodove tražiti protiv Poljske i Holandije u narednim mečevima, a u derbiju dana ćemo vjerovatno mnogo više kvaliteta vidjeti od Francuza.

Šampioni svijeta iz 2018. godine i finalisti Mundijala 2022. godine spremni su da osvoje Evropu. Didije Dešan je i dalje tu, "zasjeo" je na selektorsko mjesto, a igrački kadar je do maksimuma popunjen kvalitetnim igračima i zvijezdama svojih klubova. Kapitenska traka će ovog ljeta biti oko ruke Kilijana Mbapea koji je prije turnira završio sagu oko prelaska u Real Madrid, kako bi se posvetio nacionalnom timu. Usput, tek se pomalo bavi politikom dok treba da misli o sportu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC