• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija poništio gol, a situacija je potpuno jasna! Bivši srpski arbitar analizirao najsporniju odluku na EURO 2024

Bivši srpski sudija Dejan Nedić analizirao je spornu odluku na utakmici Holandija - Francuska!

 Dejan Nedić o poništenom golu Holandije Izvor: RTS/Screenshot

Bivši sudija Dejan Nedić analizirao je dosad najkontroverzniju sudijsku odluku na Evropskom prvenstvu u fudbalu, kojom je engleski arbitar Stjuart Tejlor poništio gol Holandije protiv Francuske. Pri udarcu Ćavija Simonsa, on smatra da je napadač Holandije Denzel Damfris u odlučujućem trenutku zasmetao golmanu Trikolora Majku Manjanu i da nije bila greška kada je gol poništen, već naprotiv - da je odluka apsolutno ispravna. Utakmica je potom završena bez golova i to je prvi meč na EURO 2024 u kojem je bilo 0:0.

"Da li napadač Holandije stoji mirno? Ne stoji. Gledajte mu lijevu nogu, odlična reakcija poslije konsultacije sa VAR sobom. Zapamtite dijalog koji su vodili odmah na terenu, poslije kojeg je podignuta ofsajd-zastavica. To će biti odgovor na moje pitanje. Dakle, odlična reakcija pomoćnog sudije. Ne vidimo iz prve scene, napravio je napadač Holandije pokret, uticao je na golmana, uticao je na igru i ostaje sporno zašto je VAR dva minuta vijećao. Možda je vijećao zašto su iz više kamera gledali taj pogled i nama sudijama je nejasno zašto sudija u ovoj situaciji nije išao na ekran, da provjeri dalji uticaj", rekao je Nedić u studiju Radio-televizije Srbije.

Potom je sam sebi dao odgovor: "U VAR sobi bio je engleski sudija, odlično uigran tim i moguće da mu je pomoćnik odmah ukazao na sve što je vidio na ekranu, a pravila nalažu da sudija mora da ode na ekran. On očigledno ima toliko povjerenja u svoj tim da ne mora da provjerava. Dakle, bila je tačna odluka sudijskog tima", dodao je bez trunke sumnje bivši sudija Nedić.

"Zaključak emisije je da podržavam odluku. Igrač u napadu smeta golmanu i to je ipak blizu. Da je igrač ostao miran bilo bi drugačije, ali nije".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC