• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši reprezentativac sa pivom u ruci bodrio Srbiju: Igrao na Mundijalu prije 14 godina, sada slavio Lukin gol!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji defanzivac Neven Subotić navijao je za reprezentaciju Srbije, tim čiji je dio bio na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

 Neven Subotić bodri Srbiju na EURO 2024 Izvor: Instagram/subotic4/printscreen

Nekadašnji reprezentativac Srbije Neven Subotić bio je jedan od navijača nacionalnog tima na meču protiv Slovenije. Tokom trajanja Evropskog prvenstva Subotić, koji živi u Njemačkoj, odlučio je da podrži reprezentaciju za koju je svojevremeno igrao, pa se na tribinama našao zajedno sa svojim prijateljima i sa čašom piva u ruci.

Meč koji je Srbiju ostavio u igri za nokaut fazu probudio je različite emocije kod Nevena Subotića, a zanimljivo je da se susret igrao na stadionu Bajerna - svojevremeno Nevenovog najvećeg rivala jer je nosio dres Borusije iz Dortmunda. U tom periodu Subotić je bio dio jednog od najcjenjenijih štoperskih tandema na svijetu sa Matsom Humelsom, ali i standardan član nacionalnog tima u Srbiji.

"Poslije dugo vremena samo sam ponovo bio na stadionu kao navijač na utakmici Srbije i Slovenije u Minhenu. Bilo je to i veoma lijepo iskustvo jer sam u redovima sreo ljude sa kojima sam posljednji put igrao fudbal u parku u Americi prije 20 godina, ili poznanika iz Bosne kojeg nisam vidio toliko dugo. Stadion je bio moje selo. A onda smo izjednačili u 95. minutu, pa je bilo šta da se slavi na kraju", napisao je Subotić.

Neven Subotić je u mlađim kategorijama igrao za brojne manje poznate njemačke klubove, da bi se na kraju skrasio u Majncu za koji je i debitovao u seniorskom fudbalu. Uslijedili su Borusija iz Dortmunda gdje je pružao najbolje partije u karijeri, pa zatim Keln, Sent Etjen, Union Berlin, Denizlispor i Altah.

Nekadašnji defanzivac prvo je nastupao za mlađe kategorije SAD, ali je u seniorskoj konkurenciji odlučio da predstavlja Srbiju. Bio je dio nacionalnog tima između 2009. i 2013. godine, uz 36 odigranih mečeva. Između ostalog bio je dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC