• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatan Ibrahimović napravio haos u Milanu: Sezona tek počela, a on ima tri incidenta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iako je svojevremeno bio miljenik navijača Milana, pitanje je kako će sada gledati Zlatana Ibrahimovića zbog njegovog ponašanja.

 zlatan ibrahimovic napravio haos u milanu Izvor: MN PRESS

Slavni fudbaler Zlatan Ibrahimović napravio je haos u Milanu! Dok se navijači jednog od najvećih italijanskih klubova brinu za situaciju u ekipi nakon katastrofalnog početka sezone, utisak je da nekadašnji fudbaler sebi previše daje za pravo, da prevazilazi ovlašćenja koja ima kao savjetnik i da će uskoro situacija kulminirati otpuštanjem trenera kojeg je doveo prije samo nekoliko nedjelja!

Kako piše La Gazzetta dello Sport, veza između Zlatana Ibrahimovića i Paula Fonseke se raspada ne samo zbog loših rezultata već i zbog toga što su tri incidenta izazvala napetost na samom početku nove sezone. Fonseka se bori za posao, a prema pisanju Gazete i drugih italijanskih medija, Portugalac će dobiti otkaz ako izgubi u derbiju od Intera u nedjelju.

Međutim, Fonsekini loši rezultati u uvodnom dijelu sezone - samo jedna pobjeda u svim takmičenjima - nisu jedini problem. Kako navodi Gazeta, tenzija sa klupskim savjetnikom Zlatanom Ibrahimovićem raste, a otkrivena su čak tri incidenta koji su doveli do narušenih odnosa između trenera i direktora.

Prvi je bio evidentan i javno se odvijao tokom predsezone. Dan prije početka kampanje protiv Torina, Fonseka je rekao da će sa potpisom Jusufa Fofane prelazni rok Milana biti završen. Međutim, prilikom predstavljanja Francuza na konferenciji za novinare nekoliko dana kasnije, Ibra je rekao da će se Milanov prelazni rok zatvoriti kada on to kaže. Kako navodi Gazeta, Fonseka nije cijenio Ibrahimovićeve riječi i o tome je obavijestio klub.

Druga dva incidenta dogodila su se iza zatvorenih vrata u Milanelu. Prvi je bio uoči utakmice Milana i Torina, prve u ovogodišnjem izdanju Serije A. Navodno Ibrahimović je okupio igrače Milana u trening centru i razgovarao je sa timom bez trenera. Nešto slično se desilo i prije utakmice protiv Liverpula kada se bivši napadač prvi put poslije dvije nedjelje vratio u Milanelo i insistirao da je on gazda, pitajući igrače kako su sarađivali sa Fonsekom.

O Ibrahimovićevoj ulozi u Milanu nedavno se u Italiji raspravljalo naširoko. La Repubblica je prošle nedjelje izvijestila da vlasnici kluba ne cijene uvijek njegov stav, ali Ibra je uzvratio prije utakmice sa Liverpulom, rekavši "Kada lavovi odu, mačići se pojave. Kada se lav vrati, mačići nestaju." Takav stav u potpunosti se uklapa u imidž nekadašnjeg švedskog reprezentativca porijeklom sa Balkana.

Podsjećamo, Zlatan Ibrahimović je u karijeri igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, PSŽ, Mančester junajted, LA Galaksi i Milan - jedini klub u kojem je proveo dva mandata. Prvo je iz Barselone stigao na pozajmicu u sezoni 2010/11, zatim je i narednu takmičarsku godinu proveo kao član italijanskog tima, a na kraju karijere je od januara 2020. do leta 2023. godine bio igrač Milana. U svakom mandatu je osvojio po jednu titulu, dok je u prvom podigao i trofej Superkupa Italije.

Bonus video:

Pogledajte

00:03
Dušan Tadić, Zlatan Ibrahimović
Izvor: Instagram/afcajax
Izvor: Instagram/afcajax

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC