• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Feđa Dudić dobio čestitku i tortu za prvu godišnjicu: "Šumadijsko srce i bosanska duša su postali dobitna kombinacija"

Autor Haris Krhalić

Na trening je stigla torta kako bi se proslavila godina dana otkako je bh. stručnjak preuzeo ovaj tim s kojim je ispisao istoriju.

 feđa dudić Izvor: PROMO/FK Radnički Kragujevac

Na današnji dan prije godinu dana šef stručnog štaba Radničkog 1923 je postao Feđa Dudić i započela je priča koja i danas uspješno traje.

Prošle sezone je Dudić iz zone ispadanja klub odveo do pete pozicije u Superligi Srbije što im je donijelo prvi izlazak u evropske kvalifikacije u istoriji. Tamo je nedostajalo malo sreće i iskustva, ali niko to ne zamjera Dudiću koji je vratio publiku na stadion.

Povodom prve godišnjice klub je odlučio da iznenadi Dudića tortom na treningu, kao i objavom na društvenim mrežama.

„Na današnji dan pre godinu dana je počela epizoda koja će ispisati dio istorije fudbala u Kragujevcu. Šef stručnog štaba Radničkog 1923 je postao Feđa Dudić i krenula je priča koja i danas traje svima na ponos. Radnički je ponos Šumadije, ali je razmišljao van lokalnih okvira i granica kada je povukao potez da angažuje Feđu Dudića. Iako nikada nije radio u srpskom fudbalu, osjetio je i on u kojem smjeru naš klub želi da ide, koliko je ovo otvorena i gostoljubiva sredina i kakav je domaćin grad Kragujevac. Šumadijsko srce i bosanska duša su postali dobitna kombinacija.

Kockice su se poklopile i počeli smo da pišemo istoriju. Od posljednjeg mjesta na tabeli, do punih tribina i prvog plasmana u Evropu. Sa svakom pobjedom su Radnički i Feđa rasli zajedno, a Čika Dača postajao sve puniji i glasniji.

Iako je rezultat na terenu majka svakog uspjeha, Dudićev trenerski rukopis nisu samo brojke i golovi. Svaki novi navijač koji je zbog fudbala Dudićevog Radničkog došao na tribine Čika Dače i nastavio da dolazi poslije toga je jednako vrijedan kao gol, bod, pobjeda…

Kod njega nema podjela na mlade i stare, domaće i strane, svi su jednaki i bitan je samo uspjeh Radničkog. Iz tog duha zajedništva i jedinstva je nastao evropski Radnički. Postali smo klub koji pravi reprezentativce Srbije. Postali smo tim koji ljudi žele da gledaju i da uživaju u fudbalu. Postali smo ekipa koje protivnici s posebnim motivom žele da pobijede. Postali smo tim kojem je svejedno protiv koga igra i koji ne dijeli utakmice na male i velike već ima svoj stil igre i uvijek istu viziju.

Radnički Feđe Dudića igra prepoznatljiv i uzbudljiv fudbal koji garantuje zabavu i uživanje. U ovih godinu dana, Dudić je Radnički vodio na 42 utakmice u svim takmičenjima, a na više od pola je zabilježio pobjede (24). U domaćem prvenstvu je Radnički sa njim na klupi osvajao 1,81 bodova i postizao 2,14 golova po meču. Bilo je srećnih momenata, bilo je i tužnih ali srećom ovih drugih mnogo manje.

I za Radnički, i za Feđu je ovo najuspešniji period i nadamo se da najbolji dani tek slijede“, naveli su iz Radničkog.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC