• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golmanski okršaj u Firenci: Manjan odbranio jedan, a De Hea dva penala za poraz Milana!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Španski golman junak "viole" u pobjedi nad "rosonerima".

 Fiorentina pobijedila Milan - De Hea odbranio dva penala Izvor: Massimo Paolone / LaPresse / Profimedia

Milan je definitivno zaustavljen. Poslije tri pobjede, među kojima je i ona u gradskom derbiju protiv Intera, ekipa Paula Fonseke je poražena na stadionu Artemio Franki.

Fiorentina je savladala Milan 2:1 u derbiju koji su obilježili jedanaesterici, čak tri je dosudio Luka Paireto, međutim, nismo poslije njih vidjeli niti jedan gol!

Teo Ernandez jedan je od tragičara Milana pošto je francuski lijevi bek bio taj koji je skrivio jedaesterac iz kojeg je Fiorentina imala priliku za vođstvo.

Međutim, imala je i Fiorentina svog antijunaka, Moaz Kin loše je šutirao jedanaesterac, Majk Manjan uhvatio je "živu" loptu, da bi upravo Kin kasnije na meču skrivio jedanaesterac za goste.

Prije toga „viola“ je ipak stigla do vođstva, a strijelac je bio igrač Milana – preciznije pozajmljeni igrač Jasin Adli, kojeg su nekadašnji saigrači olako shvatili i dozvolili mu da se namjesti i šutira. Lopta je odsjela u mreži za vođstvo domaćih.

Prvo ime meča bio je ipak David De Hea koji je na kraju prvog, potom i na početku drugog odbranio dva jedanaesterca. Prvi je promašio Teo Ernandez, a drugi Tejmi Abraham, nekadašnji fudbaler Čelsija kojeg De Hea vrlo dobro poznaje iz engleske Premijer lige.

Kao i u slučaju Fiorentine i Milan je vrlo brzo nakon promašenog penala stigao do gola, a strijelac za izjednačenje bio je Kristijan Pulišić.

Iaako je Kin promašio penal, skrivio jedanaesterac, a u finišu i zatresao prečku, imao je i dobrih momenata, poput onoga u 73. minutu kada je lijepo spustio loptu za Gudmunsona koji je pogodio za vođstvo i pobjedu Fiorentine 2:1.

Do kraja meča dva crvena kartona – trener Fiorentine Rafaele Paladino sa tribina je ispratio pobjedu svoje ekipe, a isključen je i Teo Ernandez, i to nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Francuz se nakon završetka utakmice okomio na sudiju, a u tim prigovorima očigledno je prešao granicu, pa mu je Paireto pokazao direktan crveni karton.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC