• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal potresa porodicu zvijezde Premijer lige: Osuđeni zbog nasilja nad djecom!

Autor Dragan Šutvić

Otac i brat Hjung Min Sona osuđeni su zbog nasilja nad djecom koje su trenirali u Južnoj Koreji.

 Otac i brat Hjung min Sona osuđeni zbog nasilja nad djecom  Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Hjung Min Son jedan je od najboljih fudbalera u Premijer ligi već godinama. Da ne igra u Totenhemu vjerovatno bi imao mnogo više titula, ali sada nije dospio u centar pažnje zbog svojih golova, asistencija i fudbalskih poteza, već zbog skandala. Njegova porodica, tačnije otac Vong Jung Son i brat Hjong jun Son osuđeni su zbog nasilja nad djecom.

Oni rade sa djecom u okviru fudbalske akademije "Son" i sud u Južnoj Koreji osudio ih je na novčanu kaznu od tri miliona jena (oko 2.030 evra). Pred sudom su se izvinili, izjavili da se kaju, ali "da je sve što su radili bilo iz ljubavi prema djeci" i tvrde da njihove metode nisu bile nasilne.

Roditelji djece zvali su policiju još u martu poslije jednog treninga i optužili su ih da su tukli njihovu djecu. Optužili su ih da su korner zastavicom udarali decu po butinama i da su deca to prijavila na jednom od kampova koji je održan u Japanu (Okinava). Roditelji jednog od njih tvrde i da je taj udarac ostavio posljedice i da je dvije nedjelje morao da ide na određene tretmane zbog toga.

Sve to dogodilo se poslije treninga na kom su se djeca trkala, a dječak koji je izgubio dobio je spomenutu kaznu sa korner zastavicom. "To nije bila nikakva vrsta fizičke kazne, već nešto što je zajednički dogovoreno kao dio fitnes treninga", naveo je Sonov otac u saopštenju.

On je napisao i knjigu koja je postala bestseler na temu toga kako je pomogao svom sinu Hjung Min Sonu da postane jedan od najboljih igrača u Premijer ligi. "Moraću da preispitam sebe i svoje metode, jer sam pogriješio što nisam provjerio kakve su granice i koliko su se promenila vremena i zakoni. Kunem se da ni ja niti bilo ko od trenera u našoj akademiji nikada nije uradio nešto što nije bilo bazirano na ljubavi prema našim mladim igračima. Mnogo toga što su naveli ljudi koji nas tuže nije tačno i mi kao akademija u potpunosti sarađujemo sa vlastima i ne krijemo ništa", poručio je Vong Jung Son.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC