• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić o Petriću, dolascima, Ligi šampiona

Predsednik FK Partizan, Tomislav Karadžić, izašao je pred novinare posle Upravnog odbora održanog u sredu popodne.

 Karadžić o Petriću, dolascima, Ligi šampiona  Izvor: MONDO

Pored onoga što je javnost očekivala još od zimus, a saznala preko saopštenja koje je Gordan Petrić objavio dok je UO još trajao, Karadžić je govorio o Petrićevom nasledniku na mestu genseka, mogućim pojačanjima, odlascima, budžetu i Ligi šampiona...

"Gordan Petrić od danas menja svoj položaj u klubu. S obzirom na to da mu se aktivirala ostavka na mesto generalnog sekretara, ponuđeno mu je mesto potpresednika kluba, a konačnu odluku saopštiće za nedelju dana kada se vrati sa odmora. Za vršioca dužnosti generalnog sekretara postavljen je Darko Grubor, dosadašnji pomoćnik zadužen za pravna pitanja", otkrio je Karadžić.

Na tapetu se našla i ponuđena ostavka potpresednika Dragoljuba Vukadinovića. On je došao sa Karadžićevim prethodnikom, Nenadom Popovićem, a u prelaznom periodu između dve "vlade" bio je predsednik Skupštinskog i Upravnog odbora.

"Ostavka nije usvojena, a posle razgovora se promenilo i njegovo raspoloženje, jer je naš stav bio da on ne treba da ode. U planu je da se Zoranu Mirkoviću ponudi mesto u Upravi kluba, kao i dovođenje čoveka za oblast finansija i za oblast marketinga".

Karadžić je nedavno izjavio da će doći do rekonstrukcije u UO zbog neaktivnosti pojedinih članova.

"Ličilo je da je manji broj članova bio manje aktivan, ali su svi obećali da će raditi više i bolje, pa do promena nije došlo".

Na pitanje da li je doneo definitivnu odluku oko kandidature za mesto predsednika FSS, samim tim i odlaska iz Partizana, Karadžić je odgovorio:

"U Partizanu sam po odluci Skupštine još dve godine i nemam nameru da idem iz kluba. I mene i Partizan zanima buduća fizionomija FSS, a na to ćemo uticati koliko se od nas bude tražilo, ali definitivno ostajem u Humskoj".

"ŽELIMO DA DIJARA OSTANE JOŠ DVE GODINE"

Prvi korak načinjen uoči prelaznog roka, bio je razgovor čelnika Partizana sa menadžerom Zoranom Stojadinovićem, oko ostanka Lamina Dijare.

"Postoji još uslova, koje bismo trebali da definišemo, ali verujem da smo u načelu postigli dogovor da Dijara bude naš igrač još četiri godine".

Veći deo sednice UO bio je posvećen predstojećem prelaznom roku. Do sada, klub su napustili Stevan Jovetić, novo pojačanje Fiorentine, Nemanja Rnić, kojeg je kupio Anderleht, Milan Vještica, koji je potpisao za Šinjik, Risto Lakić će verovatno na pozajmicu u Budućnost, a Žarko Lazetić ima ponudu Larise.

Od ranije je poznato da su blizu dolaska u Humsku Radosav Petrović iz Radničkog Obrenovac, Ivan Stevanović iz OFK Beograda i naravno Ljubomir Fejsa, zbog čega je u utorak Nikola Džomba, finansijer Hajduka iz Kule, boravio u kancelariji direktora crno-belih Ivana Tomića.

Od potencijalnih pojačanja iz inostranstva, operativci Partizana pratili su brazilskog napadača iz Kapošvara (Mađarska) Andrea Alveša dos Santosa i kamerunskog defanzivca iz Monpeljea, Aleksa Ngambija. Obojica imaju 25 godina.

"Gospodin Tomić je izneo spisak mogućih pojačanja i finansijskih obaveza, koje iz toga proilizalaze. Finansijsku konstrukciju smo zatvorili, a gospodin Tomić je dobio zeleno svetlo da nastavi pregovore. Zbog mogućih promena, imena tih igrača su za sada tajna. Budžet za pojačanja, biće značajno veći nego u poslednje dve godine, a jedan od mogućih transfera nosi 40 odsto planiranog budžeta".

Karadžić se ogradio uoči starta Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Učinićemo sve da Partizan bude jak i domogne se Lige šampiona. Imamo informacije da je najmanji budžet potencijalnih protivnika u kvalifikacijama 30 miliona evra. Mi nismo u mogućnosti da dostignemo taj nivo, ali mislim da imamo dobar tim. Molim vas da nas ne kritikujete mnogo ako ne uspemo, a učinićemo sve što je u našoj moći da ne bude tako. Inače, predstoji nam alternativno takmičenje, Kup UEFA, kao i domaći šampionat".

Predsednik Partizana izrazio je uverenje i da će Moreira i Đorđević ostati u klubu, iako imaju klauzule u ugovorima da mogu da idu u slučaju dobrih ponuda.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC