• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porto izbačen iz Lige šampiona

Portugalski fudbalski šampion Porto izgubio je mesto u Ligi šampiona sledeće sezone zbog korupcijskog skandala.

 Porto izbačen iz Lige šampiona Izvor: MONDO

Disciplinska komisija UEFA odlučila je da portugalski Porto isključi iz Lige šampiona 2008/09 zbog afere sa podmićivanjem sudija u portugalskom prvenstvu u sezoni 2003/04.

Aktuelnom šamnpionu Portugalije Profesionalna fudbalska liga ove zemlje oduzela je prošlog meseca zbog korupcije šest bodova i kaznila ga novčano sa 150.000 evra.

Porto je najavio žalbu na odluiku UEFA, a ukoliko ona bude odbijena, mesto u Ligi šampiona sledeće sezone zauzeće drugoplasirani klub u portugalskom prvenstvu, Benfika.

Osim šampiona Portugala, naredne sezone u Ligi šampiona najverovatnije neće igrati ni prvak Bugarske.

Fudbalski savez Bugarske (BFU) objavio je u utorak da bi CSKA mogao da bude suspendovan iz evropskih takmičenja i izbačen iz domaće lige pošto nije ispunio kriterijume za licenciranje.

Predsednik CSKA Aleksandar Tomov rekao je da će klub žaliti na kaznu.

Vlasnik Levskog, koji je bio drugi iza CSKA, Todor Batkov rekao je da njegov klub nije spreman za Ligu šampiona, ali da će učestvovati da bi izbegao moguće kazne.

"Sa moralne i sportske strane, nismo spremni za Ligu šampiona, ali moramo da razmotrimo svoju situaciju, pošto ćemo biti kažnjeni ako odbijemo da učestvujemo", rekao je Batkov.

CSKA je pre mesec dana osvojio 31. titulu prvaka Bugarske i tako osvojio mesto u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, koje će sada otići tradicionalnom rivalu, drugoplasiranom u prvenstvu.

"Šta god da se desi, Bugarska ima svoje mesto u Ligi šampiona i mislim da je normalno ispuniti upražnjeno mesto. Jedina šansa da CSKA zadrži mesto u Ligi šampiona je milost UEFA. Mislim, medjutim, da su male šanse da se to desi", rekao je Batkov.

BFU je objavio da CSKA nije ispunio državne uslove licenciranja jer duguje novac nacionalnom institutu socijalne sigurnosti, poreskoj agenciji i kreditorima. BFU je zatražio od UEFA da klubu da još vremena da ispuni kriterijume.

Levski je pre dve godine postao prvi bugarski klub koji se borio za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC