• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Vagner za spas i vrh

Golom u sudijskoj nadoknadi Brazilac Vagner spasao Široki Brijeg poraza na Pecari od Zrinjskog. Remi 1:1 bio je dovoljan Širokom za ostanak na vrhu tabele.

 BiH: Vagner za spas i vrh Izvor: MONDO

Hercegovački derbi 14. kola Premijer lige BiH završio je bez pobjednika, iako se bukvalno do posljednjih sekundi činilo da će gosti iz Mostara odnijeti sav plijen.

Vodio je Zrinjski golom Žuržinova iz 11. minuta sve do sudijske nadoknade, a onda je Vagner utišao gostujuće navijače, koji su uprkos zabrani odlaska navijača na gostovanja bili na Pecari, doduše bez navijačkih obilježja.

Mogao je Široki do boda, ili čak više od toga, i ranije ali je Hadžić u nekoliko navrata odličnim intervencijama spasio svoj gol. Na drugoj strani, neubjedljiv, sve do sudijske nadoknade, bio je Vagner koji je krajem prvog poluvremena imao odličnu priliku ali se na kraju spetljao na pet metara od gola gostiju i promašio okvir gola.

Hadžić je izašao kao pobjednik iz duela sa Vagnerom i u 65. minutu, a četiri minute ranije pomogao mu je njegov saigrač Stojkić koji je izblokirao udarac Ćorića, koji je dobio poklon loptu nakon što ju je odbio Hadžić.

Široki je tako uspio da osvoji jedan bod i upravo toliko sada iznosi prednost nad drugoplasiranim Željezničarem. Sarajevo je na tri boda od lidera, a šampion Borac je u duplo većem zaostatku.

Rezultati 14. kola:

Široki Brijeg – Zrinjski 1:1

U subotu:

Slavija - Borac 0:2
Velež - Sloboda 3:0
Čelik - GOŠK 2:0
Rudar - Travnik 4:0
Sarajevo - Zvijezda 3:2
Kozara - Željezničar 0:2
Leotar - Olimpik 0:1

Tabela: Široki 33, Željezničar 32, Sarajevo 29, BOrac 26, Zrinjski 24, Olimpik 23, Čelik 19, Velež 18, Rudar 18, Zvijezda 16, GOŠK 14, Leotar 13, Kozara 13, Travnik 13, Sloboda 13, Slavija 7 bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC