• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Liverpul je košmar za Čelsi!

Drugi uzastopni poraz Čelsija na Stamford bridžu. Liverpul pobijedio 2:1. "Da li si srećan na klupi?", uzvikivali navijači Liverpula Fernandu Toresu.

 PREMIJER: Liverpul je košmar za Čelsi! Izvor: MONDO

Keni Dalgliš zna da igra protiv Čelsija. Trener Liverpula nije poražen od londonskih "plavaca" u 12 prethodnih mečeva (uključujući današnji derbi 12. kola Premijer lige) u svim takmičenjima - devet pobjeda i tri remija.

Čelsi - Liverpul 1:2 u njihovom 137. ligaškom okršaju. Statistika i tradicija je i dalje na strani "crvenih": 63 pobjede naspram 46 trijumfa Čelsija.

Liverpul je protiv Čelsija na njegovom Stamford bridžu tražio treću uzastopnu pobjedu nad velikim rivalom, što bi bilo prvi put još od decembra 1989. do oktobra 1990. godine da Liverpulci imaju takvu seriju nad londonskim klubom. I dogodilo se!

Liverpul je poveo u 32. minutu, golom Maksija Rodrigeza, izjednačio je Danijel Staridž u 55. Gol odluke postigao je Glen Džonson u 87. minutu!

U prilično tvrdom, bobenom, ali ne i pretjeranom zanimljivom prvom poluvremenu, Liverpul je žestoko kaznio grubu grešku Obija Mikela i poveo.

Igrao se 32. minut, kada ja Mikel nepotrebno petljao pred svojim šesnaestercom. Kreg Belami je odigrao dupli pas sa Luisom Suarezom, a potom proigrao slobodnog Maksija Rodrigeza koji preciznim udarcem ne ostavlja Petru Čehu ni šansu da odbrani.

Jedino pravo uzbuđenje na suprotnoj strani dogodilo se u 20. minutu, kada je Didije Drogba izveo slobodan udarac, a gotovo svi na Stamford bridžu su pomislili da je gol. Čak je i na sajtu Premijer lige promijenjen rezultat u 1:0 za čelsi. Ali, lopta je otišla tik pored stative i zatresla je mrežu, ali sa druge strane.

Umalo da se ostvari predviđanje napadača Evertona Luja Sahe (poznat je rivalitet Evertona i Liverpula) da će Čelsi dobiti 2:0, golovima Frenka Lamparda i Drogbe.

U drugom poluvremenu, apsolutna dominacija Čelsija. "Plavci" su, kako se to kaže, na vrijeme izjednačili.

Floran Maluda je bio u prodoru, ušao je u šesnaesterac Liverpula i želeći da šutira, loše je zahvatio loptu, što se ispostavilo kao bingo, jer je iz drugog plana dolazio Danijel Staridž i savladao Pepe Reinu. Njegov peti gol u sezoni.

Samo dva minuta poslije izjednačujućeg gola, Čelsi je imao veliku šansu za preokret. Odlično izveden slobodan udarac, David Luiz je sjajno udario loptu glavom, ali je Reina reagovao kao mačka.

Još dve izgledne prilike imao je Čelsi za pobjedu. U 70. minutu Huan Mata je proigrao Maludu, ali bez rezultata. U 76. minutu Branislav Ivanović je odlično pronašao Maludu, koji iz izgledne pozicije šalje loptu daleko od gola. Morao je Francuz bolje da reaguje.

I za promašaje je stigla kazna. Zamislite, samo koji minut nakon što su dvojica bivših igrača Liverpula - Fernando Tores i Raul Meireleš ušli u igru za Čelsi!

Tores, koji je postigao 81 gol za Liveroul, bio je meta podsmješljivog skandiranja gostujućih navijača: "Da li si srećan na klupi" ("Are you happy on the bench?") i "Trebalo je da ostaneš u velikom klubu"), odjekivalo je Stamford bridžom.

Tri minuta prije kraja, eksplozija radosti na tribini gdje su bili smješteni navijači Liverpula. Džonson je u srcu šesnaesterca izbegao Kola i Maludu i kroz šumu nogu savladao Čeha.

Andre Viljaš Boaš je sada pod velikim pritiskom. Holanđanin Gus Hidink, veliki prijatelj vlasnika Čelsija Romana Abramoviča, raskinuo je ugovor sa Fudbalskim savezom Turske. Prema nekim informacijama, uprkos bogatoj ponudi Anžija iz Mahačkale, Hidink je rekao da će o njoj razmisliti ali da će sačekati još koju nedjelju da vidi "razvoj događaja u Čelsiju".

Podatak koji mora da zabrine sve u Čelsiju. "Plavci" su primili 17 golova u dosadašnjih 12 mečeva u ligi, za dva više nego za cijelu sezonu pod Žoze Murinjom (2004/05).

Da li će Holanđanin zamijeniti Portugalca? Titula na Stamford bridžu sada je domen naučne fantastike!

REZULTATI 12. KOLA:

nedjelja:

Čelsi - Liverpul 1:2 (0:1)
/Staridž 55' - Rodrigez 32', Džonson 87'/

subota:

Norič - Arsenal 1:2 (1:1)
/Morison 16' - Van Persi 27', 59'/

Everton - Vulverhempton 2:1 (1:1)
/Jagielka 44', Bejns 83'p - Hant 37'p/

Mančester siti - Njukasl 3:1 (2:0)
/Baloteli 41'p, Ričards 44', Aguero 72'p - Gosling 89'/

Stouk - Kvins Park Rendžers 2:3 (1:2)
/Volters 8', Šoukros 64' - Helguson 22', 54' Jang 44'/

Sanderlend - Fulam 0:0

Vest Bromvič - Bolton 2:1 (1:1)
/Tomas 16', Long 56' - Klasnić 21p/

Vigan - Blekburn 3:3 (2:1)
/Gomez 8', Koldvel 31', Krusat 89' - Jakubu 2', 90+7'p, Oilet 61'/

Svonsi - Mančester junajted 0:1 (0:1)
/Ćićarito 11'/

Totenhem - Aston Vila (21.00)

TABELA: Mančester siti 34, Mančester junajted 29, Njukasl 25, Čelsi 22, Liverpul 22, Totenhem /-2/ 22, Arsenal 22, Aston Vila /-1/ 15, KPR 15, VBA 14, Norič 13, Everton (-1) 13, Svonsi 13, Stouk 12, Sanderlend 11, Fulam 11, Vulvs 11, Bolton 9, Blekburn 7, Vigan 6 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC