• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Vrijeme za svođenje računa...

Pretposljednje kolo prve faze Lige šampiona donosi priliku velikanima da se na vrijeme plasiraju u drugu fazu. Derbijii u Napoliju i Mančesteru.

 LŠ: Vrijeme za svođenje računa... Izvor: MONDO

Jedan od derbija prvog dana 5. kola biće odigran u Napulju, gdje će domaći fudbaleri dočekati Mančester siti u susretu koji bi mogao da odluči ko će uz Bajern u eliminacionu fazu.

Engleskom timu pobjeda obezbjeđuje plasman među 16 najboljih ekipa, dok ekipi Valtera Macarija "igraju" samo tri boda. Koliko će joj biti teško da ih osvoji govori i podatak da "građani" stižu u Italiju sa skorom od devet uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima.

"Napoli ove sezone igra veoma dobro kod kuće. Ako hoćemo pobjedu u Napulju moraćemo da igramo bolje nego protiv Njukasla. Atmosfera će biti fantastična i očekujem veoma težak meč", rekao je trener gostiju Roberto Manćini, koji će u domovinu dovesti tim u najjačem sastavu.

Uzbudljiv meč najavljuje i odličan niz Napolija na svom terenu u evropskim takmičenjima. Od 2008. godine i njihovog povratka u Evropu poslije 13 godina pauze, još nisu savladani pred svojom publikom.

U drugom meču Grupe A, njemački Bajern pokušaće u Minhenu da preboli poraz od Borusije Dortmund prolaskom u drugu fazu. Protivnik će im biti Viljareal na stadionu koji će u maju ugostiti i finale Lige šampiona.

Povreda najboljeg strijelca "žute podmornice" Đuzepea Rosija dodatno umanjuje šanse Španaca, a predsjednik Bajerna Karl Hajc Rumenige "spušta loptu" i smanjuje pritisak na Bavarce.

"Imamo kvalitet, ali moramo imati i sreće. Pritisak može biti kontraproduktivan u fudbalu", rekao je legendarni fudbaler.



Dok će tri ekipe u Grupi A voditi bitku za plasman dalje, Inter će u Grupi B odlučivati ko će osim njega u drugi krug - ruski CSKA ili Trabzon.

Šampioni Evrope iz 2010. godine putuju u goste ekipi Senala Guneša, koja im je nanijela jedini poraz u aktuelnom ciklusu LŠ.

Navijači Intera imaju razloga za optimizam zato što su njihovi ljubimci pobijedili u prethodna dva gostovanja. Pobjeda u Turskoj osigurala bi im prolaz u narednu fazu sa prvog mjesta i relaksacionu utakmicu u poslednjem kolu.

"Tri boda su nam potrebna kako bismo došli do eliminacione faze. Kvalifikovanje u narednu fazu dozvolilo bi nam da se u potpunosti posvetimo domaćem takmičenju", izjavio je za klupski sajt defanzivac "nero-azura" Andrea Ranokja.

Nešto ranije i nešto istočnije - u Moskvi, domaći CSKA pokušaće da protiv Lila dođe do druge pobjede u na svom terenu.

Zoran Tošić neće igrati do Nove godine zbog povrede, a "armejci" će, ojačani za Brazilca Vagnera Lava, čekati kiks Turaka protiv Intera.



U drugom derbiju večeri, Mančester junajted dočekaće na svom terenu Benfiku. Bolji u duelu dve neporažene ekipe imaće veće šanse da osvoji prvo mjesto tabele Grupe G, a veće šanse domaćina potvrđuju i prethodni dueli.

Junajted je pobijedio u šest od prethodnih osam mečeva dva tima, a "đavoli" su u prethodih 56 mečeva Lige šampiona na svom terenu izgubili samo dva puta - od Bešiktaša i Milana.

S druge strane, i Portugalci imaju čime da se pohvale. 2005. godine su pobijedili ekipu Aleksa Fergusona na svom terenu i izbacili je iz grupne faze.

Nemanja Vidić još je suspendovan zbog isključenja u Rumuniji, Džoni Evans je propustio posljednji trening, kao i Vejn Runi.

"Meč protiv Sitija nas je probudio. Odbrana nam je dugo bila ključ za uspjeh i mislim da smo napredovali na tom polju", rekao je Aleks Ferguson.

Rumunski Ocelul pokušaće u poslednjem meču na svom terenu da obraduje navijače osvajanjem bar jednog boda protiv Bazela. Švajcarci će "osluškivati" rezultat meča u Engleskoj i spremati se za posljednje kolo i novi duel sa Junajtedom.


U Grupi D je, praktično, sve riješeno. Real je sa 12 bodova siguran putnik u drugo kolo i na svom terenu dočekuje prvaka Hrvatske. Zagrepčanima je pred kraj učešća u Ligi šampiona jedino bitno da se ne obrukaju i da u naredna dva meča postignu bar jedan gol.

Trener lidera Primere kaže da poštuje rivala.

"Znam da nam treba bod kako bismo teoretski osigurali prvo mjesto, ali naravno da nećemo igrati na bod, nego na pobjedu. Utakmica sa Dinamom nosi rizik jer jesmo bolji, ali u Zagrebu je igrala naša najbolja ekipa i jedva smo pobijedili. Napraviću promjene u ekipi, ali zato što su mi igrači umorni, a ne zato što je protivnik lagan", poštuje Portugalac ekipu Krunoslava Jurčiča..

Parovi 5. kola:

utorak

Grupa A

Bajern - Viljareal (20.45)
Napoli - Mančester siti (20.45)

TABELA: Bajern 10, Mančester siti 7, Napoli 5, Viljareal 0 bodova.

Grupa B

CSKA Moskva - Lil (18.00)
Trabzonspor - Inter Milan (20.45)

TABELA: Inter 9, CSKA 5, Trabzon 5, Lil 2 boda.

Grupa C

Mančester junajted - Benfika (20.45)
Ocelul - Bazel (20.45)

TABELA: Mančester junajted 8, Benfika 8, Bazel 5, Ocelul 0 bodova.

Grupa D

Lion - Ajax (20.45)
Real Madrid - Dinamo Zagreb (20.45)

TABELA Real 12, Ajaks 7, Lion 4, Dinamo Zagrebo 0 bodova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC