• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: FSS bez vizije, mediji saučesnici!

Otkako je prošle godine smijenjen sa mjesta selektora reprezentacije Srbije Radomir Antić se nije oglašavao u srpskim medijima.

 Antić: FSS bez vizije, mediji saučesnici! Izvor: MONDO

Otkako je prošle godine smijenjen sa mjesta selektora reprezentacije Srbije Radomir Antić se nije oglašavao u srpskim medijima. Sve što je imao da kaže rekao je nakon dolaska sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, kada su i krenule priče o njegovoj smjeni.

Ni sada, više od godinu dana poslije, Antić ne želi da se prisjeća tog mučnog perioda, a ko je bio u pravu najbolje su potvrdili rezultati "orlova" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

"Ovo što se trenutno dešava u srpskom fudbalu je jasan pokazatelj da ljudi koji sjede u Savezu rade bez vizije, a mediji u Srbiji su saučesnici. To je sve što imam da kažem na tu temu", rekao je Antić za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, za novinare iz Republike Srpske će biti uvijek na raspolaganju.

"Zovite me kada god poželite".

Na pitanje da li bi opet prihvatio klupu Srbije obzirom da uživa veliku podršku kod srpskih navijača i da su okolnosti drugačije, Antić je naglasio da ne razmišlja u tom pravcu. Ali…

"Lagao bih kada bih rekao da me mišljenje naroda ne čini srećnim. Uostalom, sa navijačima i istinskim ljubiteljima i poznavaocima fudbala nikada nisam imao problema".



Antić više nije želio da govori o "orlovima" niti o FSS, pa se priča preselila u "komšiluk" odnosno utakmice baraža između Bosne i Hercegovine i Portugala.

"Naravno da sam gledao mečeve. Treba da priznamo da je Portugal bio bolji u revanšu i da je zasluženo pobijedio. Mislim da su presudili brzi golovi Kristijana Ronalda i Nanija iz velike daljine. Konačan rezultat je, u stvari, posljedica tog ranog vođstva. Moram naglasiti i da je pogodak Nanija bio remek-djelo".

Na pitanje, treba li Safet Sušić da ostane na klupi BiH, Antić nije želio da se izjašnjava.

"Nisam kompetentan da pričam o tome, ali i sam plasman u baraž je svakako uspjeh. U sportu treba učiti iz svakog poraza, pa tako i reprezentacija BiH mora da izvuče pouke iz duela sa Portugalom, kako bi u narednim kvalifikacijama uspjela da nadoknadi ono što je propustila sada".

Obzirom da su Hrvati jedini iz bivše Jugoslavije osigurali nastup na EURO 2012, uslijedilo je pitanje zašto su oni drugačiji od Srba, Slovenaca ili BiH.

"Hrvatska ima dobro selektirane igrače, vrlo kompaktnu ekipu, kvalitet i iskustvo. U obje utakmice baraža protiv Turske pokazala je stabilnost, što je vrlo važno u eliminacionim mečevima".

Po Antićevom mišljenju, trenutno najbolji trener u Evropi je Pep Gvardiola, ali jako cijeni i njemačkog selektora Joakima Leva.

"Poređenja u fudbalu su uvijek nezahvalna, ali ovo što radi Gvardiola sa Barselonom je nešto izuzetno, ne samo zbog osvojenih trofeja, već i zbog načina na koji Katalonci igraju. Otišli su korak ispred svih. Slično radi i Jokaim Lev sa reprezentacijom Njemačke".


Leo Mesi ili Kristijano Ronaldo?

"Obojicu bih želio u svom timu jer bi bez problema mogli da igraju zajedno pošto su različiti tipovi fudbalera. Ne bih da ih poredim. Još kao dijete sam naučio da se dvije babe i dvije žabe ne mogu sabrati".

Šta je tajna Ser Aleksa Fergusona i njegove dugovječnosti jer je menadžer Mančester junajteda nedavno proslavio četvrt vijeka na klupi "đavola"?

"Ferguson je jedinstven, a za sve njegove uspjehe zaslužan je njegov stav. On je trener koji uči iz poraza i koji najbolje zna kako da podigne ekipu nakon neuspeha. Uz sve to, radi u zemlji gdje se fudbalska kultura ne može porediti ni sa jednom drugom".

Antić je na kraju razgovora odbacio ideju o pokretanju regionalne fudbalske lige u EX-YU po uzoru na košarku, rukomet i vaterpolo.

"Fudbal u ovom trenutku ima mnogo problema koji ne bi mogli biti rješeni osnivanjem takve lige. Treba prvo svako da počisti svoje dvorište, pa tek onda ići dalje i razmišljati o regionalnom takmičenju", zaključio je nekadašnji selektor Srbije.

(MONDO, foto: Gulliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC