• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pred Kup BiH: Sudije, dokle ovako?!

Poslije "nule" na Koševu, banjalučki Borac dočekuje Sarajevo u srijedu (16 h) u revanšu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

 Borac pred Kup BiH: Sudije, dokle ovako?!  Izvor: MONDO

Šef struke Borca Velimir Stojnić je pred prvu od dvije utakmice sa Sarajevom (srijeda - Kup BiH, subota -  15. kolo Premijer lige BiH) više nego obično otvorio dušu banjalučkim novinarima.

Prvenstveno je razočaran tretmanom koji aktuelni šampion Bosne i Hercegovine ima kod sudija jer smatra da se u posljednje vrijeme dešavaju pomalo čudne stvari vezane za dijeljenje pravde protiv Borca.

"Žao mi je što nismo ostvarili pobjedu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH na ‘Koševu’ jer smo je potpuno zaslužili. Nadigrali smo Sarajevo u mnogim segmentima fudbala. Stvorili smo pet-šest odličnih prilika, postigli smo regularan gol, što je utvrđeno kasnije, a svirali su nam tri nepostojeća ofsajda iz kojih bi se vjerovatno izrodio poneki pogodak. Sad bi mnogo mirnije ušli u predstojeći revanš", rekao je Stojnić.



Prema njegovim riječima, obzirom da je ostalo 0:0, to je rezultat koji daje podjednake šanse objema ekipama da se plasiraju u polufinale Kupa BiH.

"Moraćemo da postignemo gol, a istovremeno moramo biti vrlo oprezni. Vjerujem da će to biti igra ‘isključivo na rezultat’ sa jakim protivnikom., Poteškoće igračima predstavljaće i jako težak blatnjav teren. Smatram da će tim koji bude svježiji, odgovorniji i disciplinovaniji ići dalje. Siguran sam da će to biti Borac".

Trener Banjalučana je podsjetio i da crveno-plavi i dalje neće moći da računaju na Nemanju Vidakovića, koji je dobio udarac još u prvoj utakmici u Sarajevu.

"Vidaković je izgubljen do kraja polusezone, iako sudija čak nije ni svirao prekršaj!? Sigurno će nam nedostajati u ove dvije utakmice sa ‘bordo’ timom. Imamo još problema sa povredama jer su protiv Slavije nastradali Sead Bućan, Duško Stajić, Draško Žarić i Milan Stupar".


Stojnić je ogorčen zbog načina na koji su njegovi igrači zaradili povrede u Istočnom Sarajevu.

"Svi ti udarci bili su napravljeni na nesportski način, ali smo meč završili pobjedom i stekli mirnoću za ove dvije posljednje utakmice. Pokušaćemo da oporavimo igrače i do pred samu utakmicu sa Sarajevom neću znati početni sastav. Sigurno je jedino da će igrati oni koji budu najzdraviji i najspremniji".


Zapitao se takođe kako je moguće da Borac, kao aktuelni prvak ima pomalo čudan tretman kod sudija.

"Igrači Slavije su pogibeljno startovali s leđa, a prekršaji su okarakterisani od sudije na jedan ‘normalan’ način. Moram da kažem da mi je žao što Borac ima takav status kod ljudi koje ‘dijele pravdu’. Ako protiv nas u Zenici sviraju nepostojeći penal, ako nam ponište čist gol u Sarajevu, što je dokazano, ako nam prekinu akcije zbog nepostojećih ofsajda i ako nam u Banjaluci ne sviraju očigledne stvari, onda se moramo zapitati kako to da promijenimo…Želimo samo ravnopravan tretman".

Na pitanje, kakvo suđenje očekuje od arbitra iz Tomislav Grada Tomislava Čuića, koji će voditi meč sa Sarajevom, Stojnić je rekao da želi sve da bude samo "normalno".

"Ne želim da se vraćam u prošlost, ali sigurno da ni sudijama neće biti lako u ovoj utakmici. Nadam se da ćemo imati ‘normalno’ suđenje, volio bih da to bude kao što je Sarajevo imalo na ‘Koševu’ - čisto domaćinsko, ali neka bude pošteno".

O protivniku ima visoko mišljenje.

"Glavna snaga Sarajeva je kolektiv, sa vrlo iskusnim igračima i odličnim trenerom Jiržijem Plišekom. Karakter su pokazali protiv Zvijezde kada su preokrenuli minus od dva gola i stigli do pobjede. Doduše, timu iz Gradačca je kod rezultata 1:2 poništen regularan gol".

Stojnić nije želio mnogo da priča o važnosti i drugog dvoboja protiv Sarajeva u 15. kolu Premijer lige BiH jer je po njemu, svaka naredna utakmica najvažnija.

"Možda je ova za nijansu važnija jer u Kupu BiH nema popravnog dok u prvenstvu je moguće sve ispraviti na proljeće. Ako odemo u polufinale, možemo reći da smo ostvarili nešto. U drugom dijelu šampionata imamo povoljniji raspored i očekujem plasman među prva tri tima. Pod uslovom da se pojačamo u zimskom prelaznom roku".

Takođe podvukao je da je zadovoljan rezultatima otkako je preuzeo tim od bivšeg šefa struke Zvezdana Cvetkovića.

"Vodio sam tim u devet utakmica, od kojih smo sedam igrali u gostima, a dvije kod kuće pred praznim tribinama. Uz ovakav tretman kod sudija i uz svu problematiku koju sam zatekao u ekipi, a pod impreativom rezultata sam zadovoljan. Tražim malo strpljenja za lepršaviju igru koja će doći vremenom, jer smo ostvarili vidan napredak".

Trener Borca se zahvalio za pomoć oko treniranja u ovim teškim zimskim uslovima.

"Imamo problema i oko uslova za rad, pa se zahvaljujem FK Naprijedu na gostoprimstvu, gospodinu Petroviću u Glamočanima i ljudima s terena u Krupi na Vrbasu jer su nam omogućili da radimo i kada su niske temperature".

Stojnić je na kraju istakao da se napokon vraćaju navijači na tribine Gradskog stadiona poslije odrađene kazne za prekid u dvoboju sa Željezničarom.

"Ambijent će sigurno da ponese igrače iako može da stvori i dodatni pritisak. Ipak, vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača uspjeti da podignemo igru za desetak odsto i da će nam navijači ponovo biti ono što se u žargonu kaže ‘12 igrač’", zaključio je trener banjalučkog tima.



REVANŠI ČETVRTFINALA KUP BIH (13 h)

Branitelj - Velež (sudija Robert Zrilić), prvi meč 0:2
(16 h)
Široki Brijeg - Krajišnik (Husein Terzić), prvi meč 1:1
Borac - Sarajevo (Tomislav Čuić), prvi meč 0:0
16.30 h
Čelik - Željezničar (Edin Jakupović), prvi meč 0:2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC