• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Lil pobijedio u Moskvi, Inter prošao dalje

Francuski šampion odigrao je sjajan meč i pobijedio CSKA u sred Moskve rezultatom 2:0, što znači da će Inter svakako otići u osminu finala Lige šampiona iz Grupe B.

 LŠ: Lil pobijedio u Moskvi, Inter prošao dalje Izvor: MONDO

Napoleon nije uspio, ali fudbaleri Lila jesu.

Na moskovskoj ciči zimi i osam stepeni ispod nule, šampion Francuske pobijedio je armijski CSKA i napravio "dar mar" u Grupi B Lige šampiona, pred posljednje, šesto kolo prve faze takmičenja, koje će biti odigrano 7. decembra.

Francuzi su autogolom Vasilija Berezuckija u 49. i potom pogotkom Muse Sova u 64. minutu došli do pobjede u prijestonici Rusije, na polupraznom Lužnjiki stadionu, koja ih vraća u igru za plasman u osminu finala Lige šampiona.

CSKA - Lil 0:2 (0:0), sada pred večernji duel Trabzonspora i Intera tri ekipe u grupi imaju pet bodova.

Drugim riječima, ako Inter pobijedi u Turskoj i obezbijedi prvo mjesto u grupi, pred posljednje kolo Lil, CSKA i Trabzon imaće po pet bodova.

Lil je protiv drastično oslabljenog moskovskog tima bio bolji tokom svih 90 minuta, u prvom poluvremenu mega šansu propustio je desni bek Matje Debuši, koji je sa šest metara volej udarcem pogodio prečku, a sulud promašaj potom zabilježio je i lijevi bek gostiju, Frank Berija, koji je poslije promašaja Sova na petercu imao praznu mrežu pred sobom, ali je jačom, lijevom nogom, promašio cijeli gol.

Doduše, šutirao je iskosa, ali svejedno, potez mu je bio "dno".

Bez suspendovanog centarfora Sejdua Dumbije (11 golova na posljednjih sedam mečeva u svim takmičenjima), koji je u prošlom kolu protiv Trabzonspora dobio crveni karton, zatim povrijeđenog driblera Zorana Tošića, sjajnog golmana Igora Akinfejeva, snažnog Tomaša Necida i brzog Marka Gonzalesa, CSKA je bio preslab pred inspirisanim vezistima Lila.

Eden Azar i Džo Kol "vezli" su po veštačkoj travi Lužnjikija svih 90 minuta, a njihova dominacija oslikala se na semafor u drugom dijelu igre.

Kada je na poluvremenu bilo 0:0, statistika i tradicija predviđale su kolaps ideje fudbalera CSKA da će pobjedom nad Lilom i potom trijumfom Intera u Turskoj već ovog utorka obezbijediti plasman među 16 najboljih. Jednostavno, u prethodnih 11 mečeva Lige šampiona, domaćin nije pobijedio kada je rezultat na poluvremenu bio 0:0.

I ovog puta, stigla je 12. potvrda te zlokobne tradicije po domaćine.

U 49. minutu, jureći Sova na ivici šesnaesterca, iskusni vezista CSKA Vasilij Berezucki, nespretno je koljenom udario po lopti i "maestralno" lobovao svog golmana Sergeja Čepčugova. Postigao je gol od prečku i tako postao prvi Rus koji je nespretnim potezom kaznio ruski tim u Ligi šampiona.

Prije Berezuckija, Rusi su u Ligi šampiona pogađali svoju mrežu igrajući samo za Lacio i Romu.

Kada je već Berezucki "otvorio" svoju ekipu, malo šta je moglo da spriječi poraz Moskovljana. Lil je nastavio da napada kao da gubi, a ubrzo je Sov postigao treći gol u pet nastupa u evropskoj eliti. Svemu je prethodio magičan potez traženog Belgijanca Azara, koji je prebacio cijelu odbranu domaćih i uposlio Kola, ali je udarac Engleza završio na stativi.

Srećom po njega, akciju je pratio Sov, koji je klizećim startom uspio da postigne gol tik ispred Čepčugova - 0:2 i naznaka da Lil neće (još) postati treći francuski tim sa titulom prvaka u vitrinama koji će ispasti u prvoj fazi Lige šampiona. Pobjeda nad Trabzonsporom kod kuće u posljednjem kolu neće ih svrstati u rang sa Monakom (2000/01) i Lionom (2002/03).

I za kraj, fudbaleri Intera su matematički prošli u osminu finala ovim rezultatom iz Moskve, ali bi im pobjeda u Turskoj obezbijedila prvo mjesto prije posljednjeg kola. Prije nerazura, u drugu fazu plasirali su se Real Madrid, Barselona i Milan.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC