• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Real(no) šest komada Dinamu

Za devet minuta, Real je Dinamu zabio tri gola, poslije čega se Madriđani više nisu radovali pogocima. Završeno je 6:2.

 LŠ: Real(no) šest komada Dinamu Izvor: MONDO

Dostojanstvo zagrebačkog Dinama nalazi se na ozbiljnom ispitu ovog utorka, 22. novembra 2011. godine.

"Modri" su bili modri već poslije devet minuta igre na Santijago Bernabeu, koliko je Realu bilo potrebno da "zabije" tri gola. Poslije toga, tim Žozea Murinja malo je spustio gas, a igrači se više nisu ni radovali pogocima, pa je poslije 6:0, završeno rezultatom 6:2 (4:0).

Petom pobjedom u pet mečeva, što je ostvario prvi put od kada učestvuje u Ligi šampiona, Real je osigurao prvo mjesto u Grupi D. Isti uspjeh, kolo prije kraja, ostvarili su fudbaleri Bajerna iz Minhena, koji su uz pobjedu nad Viljarealom kod kuće i trijumf Napolija nad Mančester sitijem, postali nedostižni na prvoj poziciji u Grupi A.

Za to je Interu bio dovoljan i bod u Turskoj protiv Trabzonspora, jer je ranije u utorak Lil pobijedio CSKA u Moskvi rezultatom 2:0 u Grupi B. Dakle, tri grupe već imaju svoje pobjednike i povlašćene na žrijebu 16. decembra u Nionu, a šta reći za Grupu C!?

Benfika je remijem na Old Trafordu osigurala prolaz dalje, jer je u svim mogućim ishodima u šestom kolu bolja ili od Bazela ili od Mančester junajteda. Drugim riječima, ne može da se dogodi da i Bazel i Junajted imaju bolji plasman od Portugalaca.

A, a to može da se se sroči i ovako: porazom u posljednjem kolu u Švajcarskoj, veliki Mančester junajted ostaće bez plasmana u osminu finala!

Tamo su još od ranije, ali bez riješenog pitanja pobjednika grupe, Barselona i Milan.

Krenimo redom kroz ovaj utorak, prepun golova, naročito kada su prva poluvremena u pitanju...

Junajted blizu eliminacije?

Dobro su bili raspoloženi Zagrepčani po dolasku u Madrid, poručivali su da "ne mogu da izgube", s obzirom na veliku zaradu od LŠ i nastup pod blještavim reflektorima "Santijago Bernabeua".

Ipak, već poslije deset minuta samo su razmišljali kako da se što manje obrukaju.

Furiozan start ekipe Žozea Murinja i rekordna četiri gola u prvih 20 minuta (Benzema, Kaljehon, Iguain Ozil) bili su dovoljni da se rezervni sastav "kraljevskog kluba" (igrali su i Adan, Barane, Sahin, Dijara) opusti i do kraja meča bez mnogo muke postigne još dva gola (ponovo Kaljehon i Benzema).

Koliko je Real bio dominantan potvrđuje i podatak da je Žoze Murinjo prvi trener u istoriji Lige šampiona koji je na poluvremenu izvršio sve tri izmjene (ubacio je Raula Albiola, Estebana Granera i Hamita Altintopa)

Reprezentativac Crne Gore Fatos Bećiraj i mladi Hrvat Ivan Tomečak uspjeli su da u finišu meča postignu prve golove svog tima u ovogodišnjem ciklusu LŠ i donesu osmijeh na lica saigrača. Ipak nisu prošli tako strašno kako se činilo da će biti...

Fudbaleri Liona i Ajaksa ponovo su odigrali bez golova i odložili za posljednje kolo odluku o tome ko će sa drugog mjesta u narednu fazu. Teoretski - više šansi za to ima Ajaks, zbog tri boda prednosti i bolje gol razlike ("plus 3" naspram Lionovih "minus 4"), ali će u posljednjem kolu dočekati Real i nadati se da će Dinamo izbjeći katastrofu protiv Francuza na Maksimiru.

Mančester junajted i Benfika odlučivali su u sjajnom međusobnom susretu ko će osvojiti prvo mjesto u Grupi C. To nisu uradili (završeno je 2:2), ali je rezultat meča Ocelul - Bazel omogućio Portugalcima siguran prolaz u drugu fazu, s obzirom na to da bi u eventualnom "trouglu" sa Bazelom i Junajtedom imali najbolji skor.

Gosti su odlično počeli meč, poveli autogolom Fila Džonsa već u 3. minutu, a domaćima je trebalo pola sata da izjednače.

Gol je postigao Dimitar Bervatov - prvi poslije tri godine u Ligi šampiona. I to iz ofsajda. Nani je centrirao sa lijeve strane, Bugarin pobjegao Luižau i sudijskom pogledu za 1:1.

Ekipa Aleksa Fergusona razigrala se, pritisla gol gostiju i povela početkom drugog poluvremena golom Darena Flečera. Ipak, nisu dugo vodili.

Argentinac Pablo Aimar iskoristio je dva minuta poslije toga zbunjenu reakciju Rija Ferdinanda na centaršut sa lijeve strane i sa nekoliko metara od gola Davida De Hee ubacio loptu u mrežu za konačnih 2:2.

Trećeplasirani tim te grupe, švajcarski Bazel, vodio je na poluvremenu 3:0 golovima Fabijana i Aleksandra Fraja (nisu u krvnom srodstvu) i Marka Štrelera. Domaći nisu pristajali da se porazom oproste od evropskog takmičenja, pa su uspjeli da postignu dva gola i učine meč neizvjesnim.

Branili su se Švajcarci u finišu i odbranili - 2:3. Osvajanjem tri boda održali su bar teoretsku šansu da se plasiraju među najboljih 16 evropskih klubova.

U posljednjem kolu dočekaće Mančester junajted i teško je povjerovati da će tim Aleksa Fergusona ponovo propustiti priliku da pobedi (prvi meč je završen neriješeno) i eventualnim porazom ispadne iz Lige šampiona.

Kavani veći od Premijer lige

Magični Edison Kavani uradio je ono što niko u Engleskoj ne može! Sam je pobijedio Mančester siti i doveo jedan od najdominantnijih timova današnjice na rub eliminacije u njegovom prvom učešću u Ligi šampiona.

Napuljski San Paolo ostao je neosvojiva tvrđava u Evropi od 1994. godine, a Napoli je pobjedom nad Sitijem od 2:1 preuzeo drugo mesto u Grupi A, tako da će u posljednjem kolu protiv tužnog Viljareala imati sudbinu u svojim rukama.

Ukoliko Italijani nanesu Špancima 7. decembra i šesti poraz u grupi, Siti će bez obzira na ishod meča sa Bajernom iz Minhena otići u Ligu Evrope.

Domaći su znali da ih sve osim pobjede nad timom Roberta Manćinija ostavlja na trećem mestu u grupi, bez šansi da se plasiraju u osminu finala i zato su energično krenuli ka Džou Hartu. Glavom iz mrtvog ugla savladao ga je sjajnu Urugvajac u 17. minutu, ali je brzo poslije toga Mario Baloteli izjednačio na 1:1.

Zanimljivo, sva tri prethodna gostovanja Sitija kroz istoriju, na tlu Italije, završena su rezultatom 1:1, ali tradicija nije zanimala Kavanija. Ponovo je bio ubitačan, igrao se 49. minut i odveo je svoj tim u predvorje raja, gdje je svoje mjesto ranije još pronašao minhenski Bajern.

Bavarci su nanijeli Viljarealu i peti poraz u pet mečeva i tako upisali "žute" na vječnu, neslavnu, listu Lige šampiona, jer nijedan španski klub nije ostvario takav "podvig". U sezoni 2002/03, Deportivo La Korunja imao je četiri poraza u četiri kola, sada je Viljareal lider u toj oblasti.

Kada je Karlos Marćena kao posljednji igrač odbrane Viljareala u trećem minutu dodao loptu protivniku, a iz akcije koja je uslijedila Frank Riberi postigao gol, moglo je da se nasluti da će ekipa Jupa Hajnkesa dobiti i 11. od posljednjih 12 mečeva u Ligi šampiona na Alijanc Areni.

U Grupi B, Interisti su znali da ih samo poraz obavezuje da zapinju u posljednjem kolu.

Na obali Crnog mora poveli su lijepim golom novajlije Rikarda Gabrijela Alvareza, poslije duplog pasa sa Dijegom Militom, ali je Halil Altintop izjednačio do poluvremena, šutem sa 25 metara, uz blagu pomoć loše postavljenog Valtera Samjuela.

Remi je bio pobjeda za Inter, ali je poraz mogao lako da sustigne Italijane, jer je u drugom poluvremenu Poljak Adrijan Mijerzevski pogodio stativu na centaršut Čeha Ondreja Čelustke. Odahnuo je tada Klaudio Ranijeri, koji možda prije utakmice nije znao da je postao prvi trener u istoriji Lige šampiona koji je počeo meč sa šestoricom argentinskih fudbalera (!?).

Trabzonspor je nanio Interu šokantan poraz na otvaranju Lige šampiona u Milanu (0:1), ali su od tada nerazuri zabiljeležili tri pobjede i remi, pa su prebrinuli brige pred žrijeb u Švajcarskoj.

Nijedan Srbin u utorak uveče nije osjetio slast pobjede. Trojica su osvojila po bod, a trojica su pretrpila poraze.

Miralem Sulejmani i Dejan Stanković su odigrali svih 90 minuta za Ajaks i Inter u Lionu i Trabzonu, dok je Nemanja Matić u dresu Benfike na terenu Old Traforda proveo posljednju četvrtinu meča.

Gorčinu poraza osjetili su Aleksandar Kolarov sa Mančester sitijem u Napulju, kao i golman Branko Grahovac i štoper Milan Perendija sa Ocelulom protiv Bazela.

Nemanja Vidić i Zoran Tošić zbog povreda nisu igrali za Mančester junajted i CSKA.

REZULTATI 5. KOLA:

GRUPA A

Napoli - Mančester siti 2:1 (1:1)
/Kavani 17, 49 - Baloteli 33/

Bajern Minhen - Viljareal 3:1 (2:0)
/Riberi 3, 69, Gomez 23 - De Guzman 50/

TABELA: Bajern 13, Napoli 8, Mančester siti 7, Viljareal 0.

Parovi posljednjeg kola (7. decembar): Mančester siti - Bajern Minhen, Viljareal - Napoli.

GRUPA B

CSKA Moskva - Lil 0:2 (0:0)
/Berezucki ag 49, Sov 64/

Trabzonspor - Internacionale 1:1 (1:1)
/Altintop 23 - Alvarez 18/

TABELA: Inter 10, Trabzonspor 6, CSKA Moskva 5, Lil 5.

Parovi posljednjeg kola (7. decembar): Lil - Trabzonspor, Inter - CSKA Moskva.

GRUPA C

Mančester junajted - Benfika 2:2 (1:1)
/Berbatov 30, Flečer 59 - Džons ag 3, Aimar 61/

Ocelul - Bazel 2:3 (0:3)
/Gijurgiju 75, Antal 81 - F. Fraj 10, A. Fraj 14, Štreler 37/

TABELA: Benfika 9, Mančester junajted 9, Bazel 8, Ocelul 0.

Parovi posljednjeg kola (7. decembar): Bazel - Mančester junajted, Benfika - Ocelul.

GRUPA D

Olimpik Lion - Ajaks 0:0

Real Madrid - Dinamo Zagreb 6:2 (4:0)
/Benzema 2, Kaljehon 6, 49, Iguain 9, Ozil 20, Benzema 66 - Bećiraj 81, Tomečak 90/

TABELA: Real Madrid 15, Ajaks 8, Lion 5, Dinamo Zagreb 0.

Parovi posljednjeg kola (7. decembar): Ajaks - Real Madrid, Dinamo Zagreb - Olimpik Lion.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC