• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Gefilte Dinamo za 6 osoba

Real Madrid protiv Dinama postavio novi rekord Lige šampiona u brzini postizanja pogodaka. Jurčić ostvario san - slikao se sa Murinjom.

 LŠ: Gefilte Dinamo za 6 osoba Izvor: MONDO

Za samo 20 minuta odbrana zagrebačkog Dinama primila je protiv madridskog Reala četiri gola, što je novi rekord Lige šampiona!

Prethodni rekord držao je Monako koji je u prvoj fazi sezone 2000/01. protiv Galatasaraja postigao četiri gola do 25. minuta.

Dakle, zagrebački "modri" su još jednom pokazali da su "topovska hrana" u Ligi šampiona i da je fudbal na prostoru bivše Jugoslavije i dalje galaksijama daleko od onog koji se igra u drugim zemljama Evrope.

Ipak, jedan čovjek vidi svjetlo na kraju tunela. A ko drugi nego prvi čovjek Dinama, "šerif od Maksimira" Zdravko Mamić, koji je poslije debakla svog tima od Reala (2:6) izjavio ovo:

"Pobijedila nas je najbolja ekipa na svijetu, koja će biti prvak Evrope. Ostaje za analizu zbog čega smo tako rezervirsano i impresionirano ušli u utakmicu. Neka se ta analiza napravi u ovoj zimskoj pauzi. Real ne može mnogo bolje od ovoga, a Dinamo može bolje. Ja sam siguran da možemo da budemo 50 odsto bolji od ovoga što smo ove sezone pokazali u Ligi šampiona. Mene to veoma raduje kao fudbalskog funkcionera i izvršnog predsjednika Dinama".

Iako su uoči meča govorili da se neće uplašiti i da će igrati rasterećeno, bilo je jasno da su igrači Dinama napunili gaće još u tunelu pred izlazak na "Santjago Bernabeu". A uz gaće, bila im je i puna mreža.

Na pitanje kako se osjeća, golman Ivan Kelava je odgovorio: "Izbušeno!".

Napadač Fatos Bećiraj je uoči utakmice rekao da može da da gol Realu. I što je najluđe - postigao ga je!

"Ma kakav osmijeh!? Kod ovakvog rezultata niko nema pravo da se smije. Mnogo sam tužan, jer smo imali preveliki respekt prema njima", rekao je Bećiraj.

Dinamo je protiv Reala postigao prve golove u Ligi šampiona ove sezone i izbjegao je sudbinu Makabi Haife, koji jedini u istoriji ovog takmičenja nije dao gol (u sezoni 2009/10. gol-razlika je bila 0:8).

Ali, opasnost za Dinamo nije prošla. Trenutna gol-razlika hrvatskog šampiona je 2:15 (-13) pred posljednje kolo u kojem dočekuje Lion.

Najlošiju gol-razliku u grupnoj fazi imao je moskovski Spartak u sezoni 2002/03. Učinak Spartaka je bio, blago rečeno, užasan: 1:18!

Hrvatski mediji sa dozom ironije osvrću se i na trenera Krunoslava Jurčića i pišu da je bar on ostvario svoj san. A to je bilo da se slika sa kolegom iz Reala Žoze Murinjom!

Kada je obavljen žrijeb za grupnu fazu Lige šampiona, Jurčić je izjavio: "Želio sam Real baš zbog Murinja. Moram negdje da ga ulovim i slikam se s njim".

S obzirom na to da je Murinjo bio kažnjen i nije bio na klupi Reala u prvoj utakmici na Maksimiru, Jurčić nije tad mogao da obavi foto-sešn sa Portugalcem. Ali, zato je trener Dinama nabacio kez sinoć na "Santjago Bernabeu". Uz ogroman osmijeh, zagrlio je Murinja...i ptičicaaaa!

(MONDO - foto: Tportal.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC