• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Dijara i Marković specijalisti za OFK

Crno-bijeli savladali OFK Beograd golovima Dijare i Markovića - 2:0 i plasirali se u polufinale Kupa Srbije. Borac eliminisao Spartak poslije penala.

 KUP: Dijara i Marković specijalisti za OFK Izvor: MONDO

Partizan je put odbrane trofeja u Kupu Srbije nastavio preko Karaburme. Do polufinala je stigao pobjedom nad OFK Beogradom 2:0 (1:0) golovima Lamina Dijare u 6. i Lazara Markovića u 55. minutu.

Ujedno, crno-bijeli su 13. uzastopnom pobjedom u domaćim takmičenjima napravili lijepu uvertiru pred 141. "vječiti derbi", koji će se u subotu (18 sati) igrati na stadionu Crvene zvezde.

Pred samo nekoliko stotina gledalaca na Omladinskom stadionu, Partizan je poveo već u šestom minutu i sebi znatno olakšao posao u nastavku meča. Tada je Dijara postigao svoj deseti gol u duelima sa "romantičarima"! Vladimir Volkov je centrirao sa lijevog krila, a Senegalac je u padu, sa sedam-osam metara, precizno šutirao glavom - 0:1.

Imao je šampion tri poluprilike da tokom prvog poluvremena udvostruči prednost. Međutim, Marko Šćepović dva puta i još jednom Dijara nisu dobro pucali.

U finišu prvog dijela zaprijetio je i domaćin. Dva puta su sa desne strane stigli upotrebljivi centaršutevi, prvi put se Bojan Aleksić u duelu sa Nemanjom Rnićem izborio za poziciju, ali glavom je šutirao zamalo neprecizno, da bi nedugo zatim i visoki Tamaš Takač bio u izglednoj situaciji, ali je njegov udarac bio slab i postao lak plijen Radiše Ilića.

Golman Partizana najviše se namučio u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada je Nemanja Nikolić opalio sa 25 metara. Ipak, na odmor se otišlo rezultatom 0:1.

Kada je poslije desetak minuta igre u drugom poluvremenu najbolji strelac Partizana povisio na 2:0 postalo je izvjesno ko će u polufinale. Lazar Marković je postigao gol samo dva minuta pošto je ušao u igru.

Loptu je prihvatio Marko Šćepović u srcu domaćeg šesnaesterca, zatim je izgubio posjed nad njom, ali je došla do Stefana Babovića, koji je petom uposlio najmlađeg saigrača. I dok su "romantičari" zahtjevali od sudije da dosude ofsajd poziciju, Marković se namjestio i precizno naciljao kroz noge istrčalom golmanu Milanu Lukaču - 0:2.

To je sedmi gol 17-godišnjeg napadača Partizana u sezoni, a prvi u Kupu u kome nije ranije nastupao.

Zanimljivo je da su i u prvenstvenom duelu istih rivala ove jeseni strelci bili isti. Šampion je u Humskoj pobedio 3:0, tada je Marković načeo OFK Beograd, a onda ga rezervista Dijara dokusurio sa još dva pogotka.

Crno-bijelima je preostalo da u nastavku odrade posao što su rutinski učinili, šansi za promjenu rezultata nije bilo (ako se izuzme atraktivan pokušaj loba Lazara Markovića), priveli su meč kraju i poslije posljednjeg zvižduka Vlada Glođovića misli usmerili ka predstojećem "vječitom derbiju".

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je na Karaburmi izmijenio tim u odnosu na prethodne prvenstvene utakmice. Na klupi je ostavio golmana Vladimira Stojkovića, Zvonimira Vukića, Lazara Markovića (ušao u drugom poluvremenu)... Dao im je da predahnu pred okršaj sa Crvenom zvezdom. Očigledno je da veliko povjerenje ima u standardni štoperski par Nemanja Rnić - Ivan Ivanov, pa za njih dvojicu nije bilo odmora.

Stanojević se takođe odlučio da izvede tim sa dvojicom zadnjih veznih, Milnom Smiljanićem i Mohamedom Kamarom.

S druge strane, šef struke OFK Beograda Dejan Švaba Đurđević je napravio tim kakav je morao s obzirom na velike kadrovske probleme sa kojima se već duže vrijeme suočava - ne može da računa na devetoricu igrača. Da pehovima nema kraja pokazalo se već poslije prve četvrtine meča sa Partizanom kada je morao da izvede Aleksandra Simića (ušao Miloš Krstić).

Partizan je osvojio tri puta u prethodne četiri sezone osvojio trofej u Kupu. Pre OFK Beograda, eliminisao je Novi Pazar kao gost (3:0) u šesnaestini finala i Metalac kao domaćin (3:1) u osmini finala.

OFK Beograd je savladao Radnički u Nišu 1:0, zatim bio ubjedljiv protiv Kolubare 5:0 na svom stadionu, ali je u četvrtfinalu naišao na boljeg.

OFK BEOGRAD: Lukač, Petković, Stevan Marković, Kecojević, Rodić, Nikolić, Simić (od 24. Krstić), Osmanagić, Pavlovski (od 57. Mijić), Aleksić (od 69. Batioha), Takač.

PARTIZAN: Radiša Ilić, Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov - Kamara (od 77. Saša Marković), Smiljanić - Babović, Saša Ilić - Dijara (od 53. Lazar Marković), Šćepović (od 58. Eduardo).

U polufinale Kupa Srbije plasirao se i Borac eliminisavši Spartak Zklatibor vodu boljim izvođenjem penala - 4:2. U regularnom toku utakmice u Čačku nije bilo golova.

Zanimljivo je da su i Borac i Spartak do četvrtfinala stigli poslije penala. Čačani su bili bolji od novosadskog Proletera (poslije 90 minuta takođe bilo 0:0), dok su Subotičani nadvisili Radnički 1923.

Čačani su samo u prvoj rundi tresli mrežu iz igre, bili su ubjedljivi protiv Radničkog iz Sombora - 4:1.

Dakle, Borac se specijalizovao za vojvođanske rivale, na putu do polufinala Kupa Srbije srušio je sve tri prepreke iz sjeverne pokrajine.

PAROVI ČETVRTFINALA KUPA SRBIJE:

OFK Beograd - PARTIZAN 0:2 (0:1)
/Dijara 6, Lazar Marković 55/

BORAC - Spartak Zlatibor voda penalima 4:2, 0:0

Vojvodina - Javor (16 časova)
(sudija Danilo Mihajlović, Vranje)

Crvena zvezda - Smederevo (18 časova, TV prenos RTS)
(sudija Majo Vujović, Novi Sad)

***u slučaju neriješenog ishoda, pobednika odlučuju penali.

Polufinalni mečevi igraće se na proljeće.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC