• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Rosi: Uzeću traku, kada se Toti povuče

Iako nije direktno odgovorio, ljubimac navijača Rome Danijele De Rosi nagovijestio je da će ostati u Romi i potpisati novi ugovor.

 De Rosi: Uzeću traku, kada se Toti povuče Izvor: MONDO

Jedno od glavnih tema u Rimu ove jeseni je: "Da li će Danijele De Rosi produžiti ugovor sa Romom?"

Izgleda da hoće.

Jedan od najtraženijih defanzivnih vezista na svijetu, ali i simbol Rome u posljednjih deset i više godina, nalazi se u posljednjim mjesecima višegodišnjeg ugovora sa klubom u kojem je ponikao. Hipotetički, ukoliko De Rosi ne produži saradnju s Romom, u januaru će biti slobodan da potpiše za bilo koji drugi klub i to bez obeštećenja...

Stoga, u Romi nisu mirni i dugo već nestrpljivo čekaju finiš pregovora. U međuvremenu, De Rosi je poslao pozitivne vibracije kroz izjavu u kojoj nije direktno rekao da ostaje u klubu, ali... Prosudite sami.

Na pitanje da li vidi sebe kao budućeg kapitena Rome, odnosno nasljednika čuvenog Frančeska Totija, De Rosi je rekao:

"Budući kapiten? Ne mogu ja da budem taj koji treba sebe da povezujem sa kapitenskom trakom, ali evo preciznog objašnjenja... Onog trenutka kada aktuelni kapiten prestane da igra za Romu, ja ću uzeti traku", naglasio je De Rosi da mu ne smeta da bude Totijev zamjenik.

Navijači Rome u ovom odgovoru prepoznali su najavu da će 28-godišnji De Rosi ostati u Romi i poslije ove sezone, a on je na tu temu rekao ovo:

"Da li je uopšte potrebno da uvjeravam navijače o svojoj budućnosti u klubu? Dobro, u tom slučaju je srce to koje će dati odgovor tako što će udarati jako", metaforički je odgovorio De Rosi, za kojeg u Romi tvrde da je bivša predsjednica Rozela Sensi odbila 70 miliona evra, koliko je ponudio vlasnik Čelsija Roman Abramovič.

Ovog puta, javio se menadžer Mančester sitija Roberto Manćini i poručio De Rosiju da je njegov klub već otvorio vrata u slučaju da ne postigne dogovor s Romom. U isto vrijeme, rimski sportski listovi navode da je dogovor o produžetku saradnje postignut, ali da se o tome ćuti.

Bilo kako bilo, De Rosi ne vjeruje da će Roma ove sezone moći da se bori za titulu u Seriji A i kao cilj ističe mjesto koje vodi u Ligu šampiona. "Vučica" je trenutno peta na tabeli i u petak uveče igra derbi meč sa Udinezeom, koji je bolje plasiran.

"Da li ćemo uzeti skudeto ove godine? Bojim se da ne, ali svaki igrač sanja da igra Ligu šampiona i to će biti primarni cilj. Za sada...", podvukao je De Rosi.

On je debitovao za prvi tim Rome 2001. godine, a od tada je zabilježio 368 zvaničnih mečeva i postigao 44 gola. Za reprezentaciju Italije igrao je 70 puta i u deset navrata upisao se u strijelce. Rođen je u Rimu 24. jula 1983. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC