• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan: Legija stranaca - neminovnost

Partizan doveo još dva nova stranca, a Ivan Tomić ističe da je to neminovnost, jer su domaći igrači preskupi.

 Partizan: Legija stranaca - neminovnost Izvor: MONDO

Srpski fudbalski šampion ozbiljno je započeo i ovaj prelazni rok i već je doveo tri pojačanja, a u narednom periodu, najavljuje direktor Ivan Tomić, prioritet će biti pozicija napadača.

U razgovoru sa novinarima Tomić je objašnjavao i zašto Partizan mora da se okreće inostranstvu u potrazi za novim igračima, koje su pozicije u timu popunjene, a koje deficitarne, kao i o tome zašto

"Dovođenjem Aleksisa Ngambija (iz Monpeljea), koji igra na poziciji štopera i Ivana Stevanovića (desni bek), manje-više smo kompletirali odbranu. Zadnji vezni i napadač su nam potrebni, a napad nam je prioritet", kaže Tomić, koji ostavlja otvorenu mogućnost da se o pojačanjima u ogfanzivi priča u množini ("može da bude napadač ili napadači").

Vezni red pojačan je igračem iz Tunisa Kamelom Zaimom, za koga Tomić ima samo reči hvale. "Zaim je bio simbol svoje ekipe - Esperanca. Taj klub je u Tunisu ono sto su Zvezda i Partizan ovde. To sve, međutim, ništa ne znači. On dolazi ovde i polazi od nule i treba da demonstrira sve ono zbog čega smo ga angažovali. On ima sjajan pregled, sjajan smisao za igru, odlično izvodi prekide, stalno je okrenut napadu, koristi obe noge...Ali, sve to mora da pokaže".

Dovođenje Zaima, prema rečima Tomića, nema nikakve veze sa Moreirom. "Mi želimo da Moreira ostane, a to je bila i njegova želja pre odlaska na odmor. Međutim, ja ne znam sa kim će se on videti u Portugalu. Naravno da smo razmišljali o tome da Moreira možda ode, ali mi želimo da zadržimo i Moreiru, da dovedemo Ljubomira Fejsu...Želimo da napravimo vezni red u kojem će biti paklena konkurencija, jer hoćemo da igramo na tri fronta i da na sva tri budemo maksimalni...Zato želimo i da imamo klupu koja može da donese sve ono što se očekuje".


Tomić dodaje da bi voleo da sva pojačanja dovede do prozivke, odnosno 23. juna kada počinju pripreme, ali je svestan da to baš neće biti lako.

Odgovarajući na primedbe da Partizan sve više liči na "Legiju stranaca", Tomić je rekao da je takva realnost, jer crno-beli ne mogu da se takmiče sa evropskim klubovima kojima nije problem da izdvoje nekoliko miliona evra da dovedu mladog i talentovanog igrača iz Srbije. Za Partizan su oni preskupi.

"Nemamo mogućnost da dovedemo igrače iz naše lige...Pričaću otvoreno, da li je to Krstičić iz OFK Beograda, Aleksić i Tadić iz Vojvodine...Svi oni jesu interesantni za Partizan, ali su njihove cene 2,3,4 i više miliona evra. Mi ne možemo ni da sanjamo da ih dovedemo. Zato dovodimo strance kojima je istekao ugovor u njihovim klubovima. Teško da ćete u našoj zemlji naći igrača kome ističe ugovor. Za evropske klubove nije problem da za 2,3 miliona evra dovedu igrača iz Srbije. Za nas jeste", poručuje Tomić.

"Naravno da bih ja bio najsrećniji da imamo sve naše igrače i da Jokanović na prvom treningu priča na jednom jeziku koji svi razumeju, da imamo igrače koji poznaju podneblje, grad, znaju život, mentalitet...ali jednostavno ovo je neminovnost".

Sportski direktor Partizana ističe pritom da će se Partizan i u budućnosti oslanjati na svoju omladinsku školu i dodaje da će i u narednoj sezoni u prvom timu biti bar 10 igrača koji su stari između 17 i 22 godine.

"Želimo da napravimo takmičarsku ekipu, koja ima iskustvo, koja može da se nada nekim igrama na rezultat u Evropi, ali i da imamo mladost i potencijal u svojim igračima. Partizan je fokusiran na omladinsku školu i svi biseri su iz naše škole - Sava Milošević, Dragan Ćirić, Albert Nađ, Stevan Jovetić, sutra Adem Ljajić...Sa njima mora da se napravi dugotrajniji angažman kako bi ostavili dublji trag", rekao je Tomić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC