• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup BiH: Borac na Želju, Široki protiv Veleža

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u utorak su izvučeni parovi polufinala Kupa, za sezonu 2011/2012.

 Kup BiH: Borac na Želju, Široki protiv Veleža Izvor: MONDO

Aktuelni osvajač ovog takmičenja Željezničar će odmjeriti snage sa šampionom - banjalučkim Borcem i prva utakmica se igra na Grbavici. Široki Brijeg će u drugom polufinalu igrati protiv mostarskog Veleža.

Željo i Borac u ovom takmičenju su se sastajali u posljednje dvije sezone. U velikom finalu 2010. bolji u dvomeču bili su Banjalučani, dok je prošle sezone u osmini finala Željezničar izbacio Borac (0:0, 3:0).

Direktor Borca Radmilo Šipovac priželjkivao je "rođene" iz Mostara, ali nije nezadovoljan ishodom žrijeba, prenose sarajevski mediji.

"Znali smo da u polufinalu nema laganih protivnika. Šanse za plasman u finale su 50:50 odsto. Neka pobijedi spretniji i sretniji klub, a sve će zavisiti od prve utakmice na Grbavici. Nakon 90 minuta u Sarajevu znaćemo da li je prednost što revanš igramo pred svojim navijačima", rekao je Šipovac.

Njegov kolega iz Želje Dželaludin Muharemović nije prije žrijeba imao svoje "favorite".

"Po prvi put nismo imali nikakvu želju koga da dobijemo za protivnika. Sve četiri ekipe su veoma dobre, a posebno nam je drago zbog Veleža što se našao u polufinalu Kupa BiH. Svjesni smo pritiska u ovoj sezoni, učinićemo sve da prođemo u finale. Imamo ekipu koja može da pobijedi Borac i plasira se po treći put zaredom u finale“, rekao je sportski direktor Želje.

Velež će prvi put igrati polufinale Kupa BiH protiv favorizovanog Širokog Brijega, ali se svakako neće predati bez borbe.

Admir Velagić, sportski direktor Mostaraca smatra da je tim sa Pecare jedna od najkvalitetnijih ekipa u BiH.

"Plasmanom u polufinale napravili smo iskorak. Sigurno, nemamo namjeru lako se predati protiv Širokog Brijega. Pokušaćemo u prvoj utakmici da ostvarimo što bolji rezultat, kako bi u revanšu u Mostaru, pred punim tribinama pokušali doći do finala".

Generalni sekretar Širokobriježana Josip Bevanda bio je najzadovoljniji ishodom žrijeba.

"Igramo prvi meč kod kuće gdje želimo rezultat sa kojim mirne duše možemo ići na revanš u Mostar. Jedan od ciljeva je plasman u finale Kupa BiH i mislim da ćemo ga ostvariti", rekao je Bevanda, a prenosi sajt "SC Sport".

Prve utakmice na rasporedu su 14. marta (srijeda) u 15 sati, a revanši se igraju 4. aprila u 16 časova.

U prostorijama FS BiH izvučeni su i polufinalni parovi Omladinskog Kupa BiH a sastaju se: Sloboda - Široki Brijeg i Čelik - Borac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC