• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Mesi... Nešto najbliže savršenstvu

Lionel Mesi postigao je pet golova u torturi koju je Barselona priredila Leverkuzenu - 7:1! Na Kipru - prošao Apoel nakon penala.

 LŠ: Mesi... Nešto najbliže savršenstvu Izvor: MONDO

Barselona je u četvrtfinalu Lige šampiona. Dobro, to smo znali i prije tri nedjelje kada je u Leverkuzenu bilo 1:3.

Nismo znali samo kako će se Bajer provesti u revanšu u Kataloniji. Dogodio im se potpuni "dizaster". Dogodio im se Lionel "Leo" Mesi, prvi igrač koji je postigao pet golova u jednom meču Lige šampiona.

Barselona - Leverkuzen 7:1 (2:0), ukupno 10:2!

Dugo već veliki je problem pronaći riječi koje bi mogle da opišu na koji način fudbalsku igru doživljava i predstavlja omaleni Argentinac, za kojeg ne postoji nemoguće kada se nalazi na terenu u kopačkama. To ćemo ovog puta ostaviti vama, koji čitate: "mađioničar", "čudo", "umjetnik", "maestro" ili nešto deseto, suština je ista - u ovom trenutku niko na planeti ne igra fudbal bolje od Mesija.

Gotovo svi individualni fudbalski rekordi nalaze se na staklenim nogama, kada Mesi zakorači na teren. Večeras ih je oborio nekoliko, ali ćemo tome posvetiti posebnu vijest.

Prepričavati utakmicu između Barselone i Bajera, apsolutno je trošenje vremena. Barselona je postigla sedam lijepih golova, pet ih je djelo Mesija, a dva mladog Telja, koji se predstavio kao novo čedo iz "La Masije". Tek u nadoknadi vremena, potišteni fudbaleri njemačkog tima uspjeli su da dođu do utješnog gola, koji je djelo Karima Balarabija.

Kada je u 62. minutu Teljo doveo Barsu u vođstvo od 6:0, čini se da su najstrasniji navijači Barselone bili fudbaleri i fanovi Bešiktaša, kluba koji je ipak ostao vlasnik najgoreg poraza u dvije decenije dugoj istoriji Lige šampiona. Oni su 6. novembra 2007. godine izgubili od Liverpula rezultatom 8:0.

Barsa je spuštanjem tempa u finišu utakmice ostavila na snazi i rekord Bajerna iz Minhena, koji je u dva meča eliminacija Lige šampiona rasturio Sporting iz Lisabona ukupnim rezultatom 12:1.

Poslije Milana i Benfike, koji su četvrtfinale izborili u utorak uveče, Barsa je u ovo odabrano društvo donijela svoje četiri titule prvaka Evrope, pa sada već imamo 13 titula iz prošlosti dok čekamo još četiri učesnika četvrtfinala. Žrijeb za tu rundu biće održan 16. marta, kada ćemo znati ko će sljedeći pokušati da ne doživi ovakav debakl u dvomeču sa Barselonom, timom koji hita ka prvoj odbrani titule prvaka Evrope još od 1990. godine, kada je to uspjelo Milanu...

Osim sedam ožiljaka, Leverkuzen će sa Kamp Nou stadiona ponijeti kući i podatak da je od danas njemački klub koji je doživio najgori poraz u Ligi šampiona, prestigavši Verder iz Bremena. Oni su dva puta ispraćeni sa pet golova razlike, ali niko do 7. marta ove godine nije izgubio sa šest razlike.

Eto, ovaj klub rivali više neće moći da zafrkavaju imenom Neverkuzen. Bar su sada u nečemu prvi...

BARSELONA: Valdes - Alveš, Pike, Maskerano, Adrijano - Buskets, Ćavi, Fabregas, Inijesta - Pedro, Mesi.

LEVERKUZEN: Leno - Švab, Reinarts, Toprak, Kadlec, Kastro - Rolfes, Bender, Augusto - Derdijok, Kisling.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Arsenal - Milan 3:0 (3:0), prvi meč 0:4
/Košćelni 7, Rosicki 26, Van Persi pen 43/

Benfika - Zenit Sankt Peterburg 2:0 (1:0), prvi meč 2:3
/Pereira 45+1, Oliveira 90+3/

Barselona - Bajer Leverkuzen 7:1 (2:0), prvi meč 3:1
/Mesi 25, 43, 49, 58, 85, Teljo 55, 62 - Belarabi 90+1/

APOEL - Olimpik Lion 1:0 (1:0), prvi meč 0:1, penalima 4:3

/Manduka 9/

Bajern Minhen - Bazel (13. mart), prvi meč 0:1

Inter - Olimpik Marsej (13. mart), prvi meč 0:1

Čelsi - Napoli (14. mart), prvi meč 1:3

Real Madrid - CSKA Moskva (14. mart), prvi meč 1:1

Žrijeb za četvrtfinale, ali i polufinale, biće održan 16. marta. Finale Lige šampiona biće održano 19. maja na Alijanc Areni u Minhenu.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC