• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: APOEL nastavio sa sanja!

Ekipa srpskog trenera Ivana Jovanovića eliminisala je Lion u osmini finala Lige šampiona i obrela se u društvu velikana evropskog fudbala.

 LŠ: APOEL nastavio sa sanja! Izvor: MONDO

Za sada: sedmostruki šampion Evrope Milan, četvorostruki Barselona, dvostruki Benfika i...

...jedan mali klub sa Kipra, koji nastavlja da pravi senzacije ove sezone u evropskoj eliti - APOEL iz Nikozije!

Ekipa srpskog trenera Ivana Jovanovića postala je prvi kiparski klub koji je stigao do četvrtfinala Lige šampiona! Tamo su hrabri žuti otišli poslije penal ruleta na kraju iscrpljujućeg dvomeča sa Olimpikom iz Liona.

U Francuskoj je bilo 1:0 golom Aleksandra Lakazeta, u Nikoziji je APOEL uzvratio istim rezultatom uz pogodak Gustava Manduke, pa se otišlo u produžetke u kojima nije bilo pogodaka - 1:1. Učesnika naredne runde odlučila je penal serija, a u njoj je briljirao golman domaćih Dionisis Kiotis.

On je uhvatio šuteve Lakazeta i Mišela Bastosa, dok su na drugoj strani više nego sigurni bili Ailton, Nuno Moraiš, Neltarios Aleksandru i Ivan Tričkoviski, pa je 21.000 frenetičnih navijača na GSP stadionu počela žurku koja će trajati do ranih jutarnjih sati.

Ima i šta da se slavi!

Riješeno je sa bijele tačke, ali moglo je da ode u oba smjera tokom 120 minuta tvrdog fudbala na Kipru.

APOEL je poveo već u devetom minutu, iz prvog napada na utakmici. Sjajni sudija Undijano Maljenko šmekerski je pustio prednost na ivici gostujućeg šesnaesterca, lopta je stigla do Konstantinosa Karalambidesa, koji je morao klizećim startom da je centrira.

Uradio je to sjajno, na petercu pronašao je Manduku, koji je samo proslijedio loptu u praznu mrežu. Bio je to 600. gol Brazilaca od osnivanja Lige šampiona u sezoni 1992/93, ali najvažniji za Kipar. Tribine su "eksplodirale", a Manduka je dobio žuti karton jer je skinuo dres prilikom proslave gola.

Do poluvremena, moglo je da bude i 2:0, jer je dobru šansu imao veteran iz Argentine Estebana, ali je lako mogao i Lion da vodi! Brazilci Ederson dva puta i Mišel Bastos bili neprecizni iz neposredne Kiotisove blizine.

U drugom poluvremenu, svaki tim stvorio je po dvije, tri dobre šanse za gol, koji bi obrnuo utakmicu naglavačke i isključio mogućnost i produžetka i penala. Najbolje šanse propustili su Lisandro Lopez za Lion i Solari za APOEL, pa je Maljenko pozvao igrače u produžetke.

A, tamo se vidjelo da su ovakvi mečevi rijetkost za APOEL. Igračima tog kluba stala je kost u grlu, igrali su bojažljivo, defanzivo, plašeći se poraza. Nije bilo lako ni domaćim navijačima, ali Lopez, Bastos, Kim Kalstrom i ostali nisu uspjeli da pronađu put do mreže.

Za to su kasnije surovo kažnjeni.

Kalstrom, Lopez i Bafetembi Gomis bili su uspješni s bijele tačke u prvom izvođenju penala u Ligi šampiona još od 11. marta 2009. godine (Arsenal - Roma 7:6), sve dok nije došao red na Lakazeta i Bastosa. Oni su "pali", pao je i Lion, Kipar čeka žrijeb za četvrtfinale 16. marta... Ko je sljedeći?




APOEL: Kiotis - Paulo Žorže, Oliveira, Pursaitidis, Bonaventura - Karalambides, Moraiš, Souza, Solari - Ailton, Manduka.

OLIMPIK LION: Lori - Reveje, Baki, Kris, Sisoko - Kalstrom, Ederson, Bastos, Gonalon - Lopez, Brijan.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Arsenal - Milan 3:0 (3:0), prvi meč 0:4
/Košćelni 7, Rosicki 26, Van Persi pen 43/

Benfika - Zenit Sankt Peterburg 2:0 (1:0), prvi meč 2:3
/Pereira 45+1, Oliveira 90+3/

Barselona - Bajer Leverkuzen 7:1 (2:0), prvi meč 3:1
/Mesi 25, 43, 49, 58, 85, Teljo 55, 62 - Belarabi 90+1/

APOEL - Olimpik Lion 1:0 (1:0), prvi meč 0:1, penalima 4:3
/Manduka 9/

Bajern Minhen - Bazel (13. mart), prvi meč 0:1

Inter - Olimpik Marsej (13. mart), prvi meč 0:1

Čelsi - Napoli (14. mart), prvi meč 1:3

Real Madrid - CSKA Moskva (14. mart), prvi meč 1:1

Žrijeb za četvrtfinale, ali i polufinale, biće održan 16. marta. Finale Lige šampiona biće održano 19. maja na Alijanc Areni u Minhenu.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC