• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Šandao junak, Baloteli kasno ušao

Sporting zasluženo savladao Siti u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope. Sjajno poluvrijeme Atletiko Madrida, "minimalci" Tventea i Olimpijakosa.

 LE: Šandao junak, Baloteli kasno ušao Izvor: MONDO

Brazilski štoper Šandao, pozajmljen od Sao Paula u januarskom prelaznom roku, donio je Sportingu vrijednih, a po Mančester siti vrlo nezgodnih 1:0, pred revanš na Etihadu idućeg četvrtka.

Dvadesettrogodišnji Šandao u 51. minutu je petom matirao Džoa Harta, koji je prethodno odbio šut Matija Fernandeza, da bi u 90. minutu tijelom izblokirao pokušaj Kuna Aguera da zatrese nebranjenu mrežu!

Pored poraza, menadžera Sitija Roberta Manćinija mora da zabrine povreda Vensana Kompanija. Belgijanac je već u osmom minutu nezgodno stao i odmah zatražio izmjenu (Leskot).

Lider Premijer lige imao je dvije dobre prilike u prvih 25 minuta (Kolo Ture glavom - Patrisio brani, Geret Beri lijevicom pored stative sa 13-14 metara), a onda je Sporting bio znatno bolji rival, sve do ulaska Marija Balotelija umjesto Edina Džeka.

Italijan je odmah unio živost u igru Sitija i za 20 minuta pokazao više u fazi napada, nego svi njegovi saigrači zajedno. U 87. minutu glavom je pogodio prečku, namjestio jednu odličnu šansu Davidu Silvi i još nekoliko puta zaprijetio odbrani lisabonskih "lavova".

Golman Hart u nekoliko navrata je bravurozno spasavao mrežu, najefektnije u 64. minutu, kada je odbranio "zicer" usamljenom Van Volfsvinkelu.

Aleksandar Kolarov odigrao je svih 90 minuta za Siti, dobio žuti karton i u dva navrata čak bio nadomak pogotka. Jedan od njegovih centaršuteva završio je na prečki u 68. minutu...

Siti je prošle sezone završio takmičenje upravo u osmini finala Lige Evrope (0:2, 1:0 protiv Dinama iz Kijeva), pa ostaje da se vidi kako će Manćini pripremiti ekipu za revanš i da li će opet biti kalkulacija, s obzirom na "mrtvu trku" koju u domaćem šampionatu vodi sa Mančester junajtedom.

Sporting je u četvrtak prijatno iznenadio, pokazavši ambiciju da ponovi uspjeh portugalskih timova od prije godinu dana, kada su imali čak tri predstavnika u polufinalu!

REZULTATI PRVIH MEČEVA 1/8 FINALA:

Atletiko Madrid - Bešiktaš 3:1 (3:0)
/Salvio 24, 27, Adrijan 37 - Simao 53/

Metalist - Olimpijakos 0:1 (0:0)
/Fuster 50/

Sporting - Mančester siti 1:0 (0:0)
/Šandao 51/

Tvente - Šalke 1:0 (0:0)
/De Jong 61p/

od 21.05

AZ Alkmar - Udineze
Mančester junajted - Atletik Bilbao
Standard - Hanover
Valensija - PSV Ajndhoven

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC