• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinac "odjavio" Fergusona!

Talentovani Francuz Pol Pogba odlučio je da pređe iz Mančester junajteda u Juventus, samo što je debitovao za prvi tim "crvenih đavola".

 Klinac "odjavio" Fergusona! Izvor: MONDO

Većina čitalaca to vrlo dobro zna, ali nije naodmet podsjetiti da su temelji modernog Mančester junajteda postavljeni trijumfom generacije Bekama, Skolsa, Gigsa, Bata i Gerija Nevila u omladinskom FA kupu 1992. godine.

Činjenica da su Skols i Gigs 20 godina kasnije i dalje prvotimci, mnogo govori o njihovim kvalitetima, ali još više o nedostatku drugih pravih rješenja na sredini terena.

Aleks Ferguson nije se odlučio na kupovinu zvučnog imena vjerovatno i zbog toga što je vjerovao da u sopstvenom omladinskom pogonu ima nasljednike pomenutih veterana.

Imao je u vidu Toma Kleverlija (22), ali i poletarce Rejvela Morisona i Pola Pogbu, čija je generacija proljetos donijela na Old Traford novi U-18 nacionalni kup.

Međutim, ubrzo se ispostavilo da nijedan od dvojice momaka rođenih 1993. godine neće postati dio Junajtedove istorije!

Prvo je izgubljen Morison, koji je zimus prodat Vest Hemu šest mjeseci prije isteka ugovora o stipendiranju. Prema Fergusonovim riječima - tražio je previše novca za produžetak vjernosti.

Istim putem odlučio je da krene Pogba, omladinski reprezentativac Francuske, kojeg mnogi smatraju "novim Patrikom Vijerom".

Preći će u Juventus za godišnju platu od oko milion evra, a engleski mediji pišu da je glavni "krivac" za to menadžer Mino Rajola, čija će provizija za transfer mladog fudbalera iz Mančestera u Torino iznositi 1,9 miliona evra!

Pogba je 31. januara debitovao za prvi tim Junajteda, kada je ušao u igru na meču protiv Stouka.

Svjestan da ga menadžer uveliko nudi velikim evropskim klubovima (u igri su pored Juventusa bili Mančester siti, Arsenal i Milan), Fergi je želio da mu poruči da ima budućnost na Old Trafordu i da bi u 19. godini trebalo više da razmišlja o fudbalu, nego o novcu.

Uzalud...

Zanimljivo je da je Pogba i prethodna dva puta mijenjao sredinu pod čudnim okolnostima.

Francuski Avr 2009. je optužio Mančester junajted za vrbovanje šesnaestogodišnjaka (kasnije su se klubovi nagodili oko obeštećenja), a dok je trajao njihov spor, iz Pariza se oglasio amaterski klub Torsi, optuživši Avr za "otimačinu" istog igrača ljeta 2007!

Ostaje da se vidi kako će se razvijati profesionalna karijera momka porijeklom iz Gvineje i da li će mu se okretanje leđa velikom ser Aleksu jednog dana obiti o glavu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC