• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perović: Derbi se dobija srcem!

Marko Perović vratio se u Crvenu zvezdu posle četiri i po godine. Iako ima 28 godina, jedan je od dvojice najstarijih u timu, uz Miloša Dimitrijevića.

 Perović: Derbi se dobija srcem! Izvor: MONDO

Lijevokrilni napadač, inače "dijete" Crvene zvezde, svjestan je svoje nove uloge u mladom timu i ne bježi od toga. Štaviše, raduje ga što kao neko ko je osvajao titule sa crveno-bijelima i dobijao "vječite derbije", ima priliku da posavetuje mlađe od sebe.

Iz opširnog intervjua tokom kojeg je odgovarao na pitanja čitalaca zvaničnog portala FK Crvena zvezda, izdvojili smo neke od odgovora.

"Što se tiče savjeta, sigurno da ću da posavjetujem saigrače pred 'vječiti derbi', jer imam iskustva... Pa, ako budu željeli da prihvate, a nadam se da hoće, biće lijepo. Tu je i Robi, koji uvijek može da podijeli svoja veoma bogata iskustva i vjerujem da mlađim igračima ona mnogo znače".

Navijači Crvene zvezde i dalje pamte Perovićev gol na derbiju, kada je "slomio kičmu" Albertu Nađu i postigao jedan od ljepših pogodaka u istoriji mečeva Crvene zvezde i Partizana.

"Omiljene utakmice su mi svakako bile protiv Partizana. Ja ih stvarno imam mnogo, nisam ni izgubio od Partizana, a omiljena mi je ona kada smo dobili 3:0, kada je Žiga postigao dva gola, a ja sam bio strijelac jednog. Bilo bi neozbiljno da obećavam takve golove, nisam lak na riječima, ali mogu da obećam da ću učiniti sve što mogu da zatresem mrežu".

Smatram da se derbi ne dobija uvijek taktikom i formom, već prije svega srcem. Slažeš li se?

"I ja mislim da se derbi dobija srcem. Prevashodno, jer derbi nosi nešto što ne nose druge utakmice. Kada izađemo na teren, koliko god da se prije utakmice pričalo 'moramo ovako ili onako', to se odjednom sve izgubi, nagazi se do 'daske' i igra se punim gasom", kaže Perović i ističe:

"Ne odlučuje utakmicu ko je bolji igrački, taktički, već ko se bolje koncentriše, ko ima veću želju. Ali, ne treba zaboraviti ni šta je fudbal - nekad daš sve od sebe, a ne pobijediš. Mislim da je najbitnije pružiti maksimum, pa šta Bog da. Pobjednički mentalitet je neophodan, ne samo za derbi utakmice, već i za sve ostale, jer bez takvog mentaliteta se ne može igrati u Zvezdi".

FALI NAM LIDER



Da li misliš da ovoj Crvenoj zvezdi nedostaje pravi lider?

"Mislim da Zvezdi nedostaje takav lider, mislim da svaka ekipa treba da ima lidera koji vuče, baš kada je teško, kada treba da se stane na loptu... Mislim da Zvezda to nema već godinama. Moram da spomenem Nemanju Vidića, koji je bio takav tip igrača. I na treningu i na utakmicama, za njega je bilo isto: moralo je da se pruži 100 odsto i mi kada vidimo njega da on tako odradi trening, bilo bi nas sramota da i mi ne damo sve od sebe. Tako je bilo i na utakmicama", prisjeća se Perović i dodaje:

"Mislim da Zvezdi treba takav igrač, ja sebe iskreno još ne vidim u toj ulozi, jer sam ovde nov... To se jednostavno ili spontano desi ili ne desi".

Kakvi su bili treninzi kod Valtera Zenge, a kakvi sada? Da li pritisak smeta ovoj generaciji da napreduje?

"Svaki trener ima različito gledanje fudbala i različito sprema igrače. Bilo mi je lijepo sa Zengom, sada mi je super sa Robijem, sviđaju mi se oba sistema rada. Što se tiče taktike, mi igramo fudbal i za vrijeme utakmice se desi da dva ili tri puta promjenimo taktiku. Kod Zenge smo igrali 4-4-2, sada igramo 4-3-3, ali na terenu nije to tolika razlika", kaže Perović i dodaje:

"Pritisak je danas mnogo veći, zato što se nema strpljenja i očekuju se rezultati i samo rezultati, a oni izostaju i igračima je nametnut takav pritisak da to, po meni, može da bude mač sa dvije oštrice. Desi se, eto, da na utakmici protiv Spartaka dođe 40.000 ljudi. Naravno da je to pritisak za neke igrače, neki mogu da se nose sa tim, neki ne mogu, potrebno je vrijeme za prilagođavanje na novu sredinu, naročito kod mladih igrača".

O Prosinečkom...

"Za Robija je suvišno i pričati kakav je i kao ličnost i kao igrač. Sve je već poznato. Kao trener ima dobar odnos sa igračima, igrači ga vole, a to je veoma važno".

KONTINUITET DONOSI REZULTATE



Da li ova Crvena zvezda može da dostigne nivo igre kao ona u kojoj si proveo prvi dio karijere?

"Mislim da može, ali potrebno je vrijeme. Tim je mlad i tek mora da se uigra. Bitno je i da svi ostanu zajedno, a ne da se nakon šest mjeseci sele, a da novi dolaze, onda od toga nema ništa. Neophodno je da se 'sačekaju' neki momci, jer su to sve mladi i talentovani igrači koji igraju za mladu reprezentaciju, koji će siguran sam igrati i za 'A' selekciju".

Da li bi produžio aktuelni ugovor koji traje godinu i po dana?

"Mnoge stvari utiču na to da li bih produžio ili ne... Imam porodicu, 28 godina i moram da gledam i u budućnost. Emocija prema Zvezdi se ne dovodi u pitanje, ali postoji još stvari koje utiču na takve odluke. Trebalo bi nekoliko stvari da se poklopi, ali otom-potom".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC