• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Bilbija za pobjedu Borca

Povratnik u redove Borca Nemanja Bilbija pogotkom u drugom poluvremenu donio Borcu tri boda protiv Kozare. U derbiju 16. kola Željo bolji od Širokog.

 PREMIJER BiH: Bilbija za pobjedu Borca Izvor: MONDO

Premijer Liga BiH nastavljena je ovog vikenda utakmicama 16. kola, a šampion Borac teže nego što se očekivalo došao je do pobjede nad ekipom Kozare 1:0.

U prilično nezanimljivom meču na Gradskom stadionu u Banjaluci ekipa Kozare, koju vodi bivši trener Borca Vlado Jagodić odolijevala je do 66. minute kada je Bilbija pogodio poslije kornera za 1:0.

Mladi napadač došao je ove zime, tačnije vratio se iz Vojvodine u Borac na šstomjesečnu pozajmicu i već u prvom prvenstvenom meču poslije pauze pokazao da će ponovo biti jedan od glavnih igrača u crveno-plavom timu.

Željezničar je trijumfom nad Širokim u derbiju 16. kola Premijer došao do desete uzastopne pobjede i upravo Širokom pobjegao na četiri boda prednosti na tabeli.

Po veoma teškom terenu znalo se da se neće uživati u ljepoti i šansama, nego da treba iskorititi one malobrojne.

Jednu takvu iskoristio je Svraka u finišu prvom poluvremena i donio svom timu tri vrijedna boda.

"Na samom otvaranju utakmice nismo bili u elementu, no u posljednjih 25 minuta po jako lošem terenu smo napravili pritisak. Istina, nije bilo tu nekih izglednih prilika, ali kao plod tog pritiska stigao je i pogodak. U drugom dijelu smo imali i malo sreće, kada Roskam nije iskoristio idealnu priliku", rekao je poslije utakmice trener Željezničara Amar Osim.

"U ovakvim mečevima nema mnogo prilika, mi smo na našu sreću jednu iskoristili, dok Široki svoju nije. Ovaj susret bio nam je jako bitan, pokazali smo da smo spremni. Žao mi je što teren nije bio bolji jer realno obje ekipe imaju igrače koji znaju igrati. Bilo bi mnogo više lijepih akcija, atraktivnih poteza, no šta je tu je", dodao je Osim.

Čelik je na svom stadionu dočekao Velež, a meč je završen podjelom bodova 1:1.

Publika na Bilinom polju imala je šta da vidi samo u prvom poluvremenu, pa su u nastavku mreže mirovale.

Vrsajević je već u petom minutu doveo domaćina u vođstvo, ali je sredinom drugog dijela Jugo izjednačio na 1:1 i tako donio svom timu jedan bod.

Zvijezda je bez problema savladala Leotar 4:1, pa će Trebinjci imati težak zadatak da izbore opstanak. Ostali sun a 13 bodova, odnosno u zoni ispadanja.

Na meču između Olimpika i Rudara igrao se posljednji minut kada je konačno postignut gol a na radost domaćih navijača lopta je završila u mreži Prijedorčana. Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Muharemović

Rezultati 16. Kola Premijer lige BiH:

ČELIK - VELEŽ 1:1
(Vrsajević 5 - Jugo 22)

ZVIJEZDA - LEOTAR 4:1
(Husić 36, Hamzić 41, Đelmić 43, Nuhanović 69 - Milošević 39)

ŽELJEZNIČAR - ŠIROKI B. 1:0
(Svraka 43)

OLIMPIK - RUDAR P. 1:0
(Muharemović 90)

BORAC - KOZARA 1:0

(Bilbija 66)

Nedjelja:

ZRINJSKI - TRAVNIK 14,30
GOŠK - SLAVIJA
SLOBODA - SARAJEVO

Tabela: Željezničar 38, Široki Brijeg 33,Borac 30, Sarajevo (-1) 29, Zrinjski (-1) 27, Olimpik 26, Čelik 23, Zvijezda 22,Velež 19, Rudar 18, Sloboda (-1) 16,GOŠK (-1) 14, Leotar 13, Kozara 13, Travnik (-1) 13, Slavija (-1) 7.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC