• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan krčmi prednost

Drugi uzastopni remi crno-bijelih u nastavku sezone, poslije kojeg Crvena zvezda zaostaje samo šest bodova. Partizan - Sloboda 0:0!

 JSL: Partizan krčmi prednost Izvor: MONDO

U danu kada su čak četiri utakmice 17. kola Jelen Superlige Srbije završene rezultatom 0:0, preko 20.000 gledalaca na stadionu Partizana takođe je ostalo uskraćeno za "krunu" fudbalske igre.

Partizan nije pobijedio u Novom Pazaru (1:1), a nije se ni revanširao Slobodi Point za jedini poraz u jesenjem dijelu sezone - 0:0!

Crno-bijeli su pokvarili stoprocentan učinak na svom stadionu, uprkos terenskoj dominaciji i odnosu 23:2 u šutevima, od čega 11:1 u okvir gola.

Prednost od 10 bodova, koju je Aleksandar Stanojević ostavio Avramu Grantu, gotovo je prepolovljena, a do kraja prvenstva ostalo je još 13 kola: Partizan 44, Crvena zvezda 38!

I nije samo neriješen rezultat u Humskoj 1 povoljna vijest za Vladana Lukića i Roberta Prosinečkog, već je to i pobuna većeg dijela navijača Partizana protiv aktuelne uprave na čelu sa predsjednikom Draganom Đurićem, kao i nedvosmisleno okretanje leđa novom šefu stručnog štaba.

Dovoljno je reći da je Grant već na poluvremenu ispraćen u svlačionicu salvom zvižduka, dok je po završetku utakmice prema njemu upućeno "milion" upaljača i drugih predmeta, pa su morali da ga štite redari!

Dok je najveća netrpeljivost prema Izraelcu bila ispoljena sa istočne tribine, fudbaleri Partizana doživjeli su neprijatnosti od strane "juga", odakle je više navijača preskočilo ogradu i nebiranim riječima "postrojilo" Lazara Markovića i ostale na atletskoj stazi.



Igra Partizana nije bila toliko loša, ali jeste bila nedovoljno konkretna. O realizaciji i (ne)efikasnosti najbolje govori već navedeni podatak o broju šuteva na gol.

Da, recimo, šut glavom Saše Ilića u sedmom minutu nije izbijen sa gol-linije, crno-bijeli bi možda već u prvom poluvremenu postigli još koji pogodak. Pitanje je da li bi se pri rezultatu 1:0 ili 2:0 Topčidersko brdo treslo od skandiranja "Đuriću, odlazi" i "Uprava napolje"?

Ovako je sa svakom propuštenom šansom i svakom odbranom nevjerovatno nadahnutog golmana Bojana Šejića rastao negativni naboj na tribinama, pa se bunt sa "istoka" u završnici meča proširio na gotovo cio stadion!

Nakon osvajanja samo jednog boda i "šou programa" na tribinama, detalji sa meča morali su da padnu duboko u drugi plan. Nema ni naročitog smisla opisivati silne šanse i polušanse crno-bijelih. A tek novi semafor sa LED ekranom, koji je zaista na evropskom nivou...

Grant je u odnosu na Novi Pazar promijenio startnu formaciju iz 4-4-2 u 4-2-3-1 (Dijara povučen na klupu, Ilić zauzeo mjesto u pojačanom manevru), kasnije je Markoviću dodao i Dijaru i Eduarda, ali je Slobodin "bunker" odolio, najviše zahvaljujući sjajnom Šejiću.

Užičani (šesti na tabeli sa 26 bodova) su za 90 minuta izveli jedan opasan korner, početkom drugog poluvremena i uputili jedan šut iz daljine. Došli su u Beograd sa namjerom da osvoje bod i u tome uspjeli.

Ne samo što jedini u Jelen Superligi mogu da se pohvale pobjedom nad crno-bijelima, nego su i prvi ostali neporaženi u Humskoj 1. Partizan je kod kuće pod vođstvom Stanojevića imao skor 8-0-0, uz gol-razliku 24:2.

Grijeh bi, ipak, bio ne istaći prelijep volej Saše Ilića u 51. minutu, zatim projektil Zvonimira Vukića u 79, pa lukav pokušaj Markovića u 86. minutu. Sve su to bili šutevi koji bi nekog drugog dana i protiv nekog drugog tima završili u mreži... Ali, ne ove subote i ne pored Bojana Šejića!

Na tribinama se prema zvaničnoj informaciji okupilo 21.453 ljudi (ulaz bio djelimično slobodan), a različite navijačke pjesme pjevale su se sa "juga" (Grobari), "sjevera" (navijači Slobode) i "istoka".

Tamo su se u velikom broju pojavili pripadnici frakcije navijača Partizana ("Zabranjeni"), koji su se tokom jesenjeg dijela sezone žalili da im uprava kluba ne dozvoljava ulaz na stadion.

"Običan" svijet okupljen na "istoku" izražavao je podršku smijenjenom Aleksandru Stanojeviću ("Ti si prvi trener, Stanoje!"), skandirao parole protiv uprave, a na toj tribini dijeljene su i maske sa Stanojevićevim likom!

Stanojević u subotu uveče nije došao na doskorašnje radno mjesto, ali jesu njegov najbliži saradnik, bivši sportski direktor Mladen Krstajić, kao i višedecenijski istaknuti fudbaler, trener i funkcioner kluba Nenad Bjeković, koji je na posljednjoj Skupštini FK Partizan "prozvan" kao jedan od inicijatora "puča" protiv predsjednika Đurića i njegovog rukovodstva.

Bjeković je gledao utakmicu iz lože na "istoku", dok je Krstajić sa sinovima bio na "zapadu".

Grobari sa "juga" većim dijelom utakmice su se držali neutralno - pjevali su pjesme posvećene Partizanu i igračima, a na ogradi je bio upečatljiv transparent podrške uhapšenom vođi Milošu Radisavljeviću Kimiju.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Lazevski (od 16' Volkov), Rnić, Ivanov - Smiljanić, Babović - Tomić (od 85' Eduardo), Ilić (od 72' Dijara), Vukić - Marković.

SLOBODA: Šejić - Vasilić, Lazarević, Marić, Vranjković - Beljić (od 90+3' Gojković), Pejović, Pilipović, Krstić (od 69' Memedović) - Tijago, Ranđelović (od 87' Bosman).

(I. B. - V. S. - MONDO, foto: Beta, FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC