• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAKEDONIJA: Škendija bojkotuje Savez

Uprava šampiona Makedonije odbacila preporuku Saveza i policije da ugosti Vardar van Tetova i saopštila da ni ne želi da igra derbi zakazan za srijedu.

 MAKEDONIJA: Škendija bojkotuje Savez Izvor: MONDO

Povišene međuetničke tenzije i višednevni sukobi primorali su Fudbalski savez Makedonije da zabrani odlazak navijača na gostovanja.

Takva odluka donijeta je prije svega zbog predstojećeg derbija Škendija - Vardar, koji bi na jednom stadionu okupio navijačke grupe dva tima - "baliste" i "komite".

Meč je trebalo da bude odigran u srijedu, Škendija se usprotivila, a nadležni potom odložili početak utakmice za 24 časa. Rukovodstvo šampiona Makedonije potom se još jednom oglasilo i saopštilo da ne želi ni da igra.

"Zašto bismo odlazili iz Tetova, kada je na ulicama stabilno i mirno? Tražili smo da igramo u Gostivaru, Strugi ili Kičevu, ali su naši zahtjevi odbijeni, vjerovatno zbog toga što policijske stanice u tim gradovima nisu sposobne da odgovore zadatku i organizuju takav meč", rekao je Nuriman Šaćiri, prvi čovjek Škendije.

On je dodao da ima podršku uprava Teteksa i Renove, takođe prvoligaša iz Tetova.

Upravo će Teteks igrati protiv Napredoka na stadionu u Skoplju, a odlučeno je i da se gradski tetovski derbi, koji se smatra za utakmicu visokog rizika između Škendije i Teteksa takođe igra na drugom terenu, a naknadno će se utvrditi detalji.

U Makedoniji se posljednjih dana desilo više međuetničkih incidenata, između Albanaca i Makedonaca, u kojima je deset osoba povrijeđeno, a u Skoplju je namjerno zapaljen drveni viseći most preko Vardara koji vodi do jednog naselja u kome većinom živi albansko stanovništvo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC