• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Bajern se igrao, Inter otpao!

Bavarci "razbili" Bazel 7:0, Gomez četvorostruki strijelac. Brandaov gol u nadoknadi vremena za prolaz Olimpika u četvrtfinale.

 LŠ: Bajern se igrao, Inter otpao! Izvor: MONDO

Kakvo veče u Ligi šampiona...

Jedna utakmica u kojoj se već na poluvremenu znalo ko ide dalje i druga, mnogo tvrđa i napetija, u kojoj su produžeci bili na pomolu, ali je Inter kapitulirao po isteku regularnih 90 minuta - isto kao prije 20 dana u Marseju.

Bajern je poslije 0:1 u prvom meču osmine finala savladao Bazel rezultatom 7:0, u egzibiciji poput one iz subotnjeg prvenstvenog duela sa Hofenhajmom (7:1).

Na stadionu Đuzepe Meaca, Inter je takođe jurio 0:1 i slavio Pirovu pobjedu nad Olimpikom - 2:1, pogotkom Đampaola Pacinija iz penala, poslije kojeg je označen kraj utakmice.

Francuska je tako dobila predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona, priključivši se grupi u kojoj su još Italija, Portugal, Španija, Kipar i Njemačka.

Kada bi u srijedu slavili Čelsi i CSKA - što u ovom trenutku, ipak, ne izgleda realno - u nastavku sezone gledali bismo osam timova iz osam različitih zemalja!

REZULTATI OSMINE FINALA:

BAJERN - Bazel 7:0 (3:0), prvi meč 0:1
/Roben 10, 81, Miler 42, Gomez 44, 50, 61, 67/

Inter - OLIMPIK MARSEJ 2:1 (0:0), prvi meč 0:1
/Milito 75, Pacini 90+6 - Brandao 90+2/

u srijedu (20.45)

Čelsi - Napoli (1:3)

Real Madrid - CSKA Moskva (1:1)

prošle nedjelje

Arsenal - MILAN 3:0 (prvi meč 0:4)

BENFIKA - Zenit 2:0 (2:3)

BARSELONA - Bajer Leverkuzen 7:1 (3:1)

APOEL - Lion 1:0, penalima 4:3 (0:1)

SLOMLJENA SRCA "NEROAZURA"

Gledajući Inter i Olimpik tokom 180-190 minuta međusobnog dvomeča, vjerovatno nijednog trenutka niste pomislili da bilo koji od ta dva tima može daleko da dogura u elitnom kontinentalnom takmičenju.

Međutim, kada se završi utakmica, uvijek je ljepše onom koji je prošao dalje, nego onom ko je ispao. Čak i ako ga u sljedećoj rundi sačeka Barselona...

Umorni i predvidivi Inter, mogao je sebi da pruži šansu u produžecima, međutim, platio je ceh padu koncentracije iskusnog štoperskog tandema Lusio - Valter Samuel.

Golman Olimpika Stiv Mandanda ispucao je loptu ispred svog kaznenog prostora, Lusio je loše procijenio njen let, Brandao je "uštopovao" leđima i odjednom se ispred njega i golmana našao samo Samuel.

Brazilac je na širokom prostoru imao vremena da pogleda gdje se nalazi, namjesti se i uputi loptu u donji levi ugao - nedostižno za argentinskog štopera i svog zemljaka Žulija Sezara.

Olimpik je u prvenstvu Francuske doživio četiri uzastopna poraza bez postignutog pogotka, ali je Interu uspio da "umuva" po jedan u posljednjim sekundama oba meča...

Samo što je krenuo sa centra, domaćin je iznudio penal i isključenje Mandande (drugi žuti). Đampaolo Pacini, nad kojim je skrivljena najstroža kazna, bio je siguran realizator i to je bilo konačnih 2:1.

Mučio se Inter poslije početnih "zicera" Veslija Snajdera (osmi minut) i Dijega Milita (11) da povede i sa tih 1:0, čime bi anulirao deficit sa Velodroma.

Pogodak Milita u 75. minutu bio je dar sa neba, jer je pao poslije pravog bilijara ispred Mandande. Tukao je Samuel, zatim je Žeremi Morel dva puta blokirao udarce Pacinija sa peterca, da bi lopta završila kod Milita, koji se odlično snašao i pogodio donji desni ugao.

Dugo prije toga Inter nije imao pravu priliku, ni ideju kako da ugrozi mrežu Olimpika. Veliki hendikep bila je izmjena Snajdera zbog povrede već u 58. minutu.

"Neroazuri" vjerovatno bi slavili da je Majkon u 84. minutu nadmudrio Mandandu iz prekida sa lijeve strane, ili da je Esteban Kambijaso minut kasnije bio prisebniji u šansi koja mu se iznenada ukazala na samo četiri metra od gola.

INTER: Sezar - Majkon, Lusio, Samuel, Nagatomo - Zaneti, Stanković, Snajder (od 58' Obi), Poli (od 74' Kambijaso) - Forlan (od 58' Pacini), Milito.

OLIMPIK: Mandanda - Aspilikueta, Dijavara, N'Kulu, Morel - Dijara, Mbija - Amalfitano, Valbuena (od 76' Šejru), A. Ajev (90+5' Brasiljano) - Remi (od 88' Brandao).

SEDAM LAKIH KOMADA

Prošle nedjelje za "goleadu" su bili zaduženi Barselona i Lionel Mesi, a sada je došao red na Bajern i Marija Gomeza.

Bavarci su sa 7:0 protiv Bazela ostvarili rekordno visoku pobjedu u "nokaut" fazi Lige šampiona, nadmašivši sopstvenih 7:1 protiv Sportinga (2008/09) i Barsinih 7:1 protiv Bajera prije šest dana.

Da je gigant sa Alijanc arene malo više "zapeo" mogao je da izjednači apsolutni rekord Lige šampiona, koji je postavio Liverpul protiv Bešiktaša u grupnoj fazi takmičenja 2007/08 - 8:0!

Gomez nije uspio da odgovori na Mesijevih pet lopti u mreži Bajera, ali je ušao u krug četvorostrukih strijelaca Lige šampiona, u kojem su takođe imena za poštovanje: Marko Van Basten, Simone Inzagi, Dado Pršo, Rud van Nistelroj, Andrej Ševčenko, Lionel Mesi i Bafetimbi Gomis.

Centarfor Bajerna u toj grupi je "najbrži" zajedno sa Pršom, koji je kao član Monaka (2003/04) dao četiri gola Deportivu iz La Korunje za samo 23 minuta. Isto toliko u srijedu je bilo potrebno Gomezu...

O samoj utakmici nema mnogo toga da se kaže. Bazel je od početka upao u "mašinu" raspoloženih Franka Riberija i Arjena Robena, koji su po bokovima pravili dar-mar i onda šutevima ili asistencijama ugrožavali Jana Zomera.

Golman prvaka Švajcarske imao je sjajnu sezonu u Ligi šampiona, ali ga je ovog puta odbrana ostavila na cjedilu. Defanzivci Bazela kao hipnotisani su posmatrali akcije domaćeg tima i vadili lopte iz mreže. Jednu po jednu...

Možda kod vodećeg gola Robena gosti mogu da se požale na lošu sreću, jer je izblokirani šut Tonija Krosa slučajno pronašao Holanđanina samog ispred Zomera. Sve ostalo bile su izrađene akcije i rutinske realizacije, nijedan pogodak nije postignut sa više od 10-11 metara!

Bazel je u 40. minutu imao odličnu šansu za 1:1, ali je veteran Aleksander Fraj iskosa tukao volejom preko gola, nakon kontranapada koji je po lijevom boku istrčao Marko Štreler i duge lopte na suprotnu stranu.

Navijači Bazela prije utakmice su skandirali "Mi nismo Hofenhajm", a ispostavilo se da su prošli rezultatski još gore.

BAJERN: Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Luis Gustavo, Kros - Roben (od 82' Timoščuk), Miler (od 70' Švajnštajger), Riberi (od 78' Pranjić) - Gomez

BAZEL: Zomer - Štajnhofer (od 70' Degen), Dragović, Abraham, Park - Šaćiri (od 80' Zua), Kabral, Džaka, F. Fraj (od 62' Štoker) - Štreler, A. Fraj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC