• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Stiven Džerard gazda Liverpula

Kapiten i najbolji igrač Liverpula sa tri gola riješio gradski derbi.

 PREMIJER: Stiven Džerard gazda Liverpula Izvor: MONDO

Na "Enfildu" stara priča - kad je teško, tu je "Stivi Dži".

Prva zvijezda Liverpula donio je svom timu prvu pobjedu poslije tri vezana poraza. I to nad Evertonom, gradskim rivalom - 3:0, u svom 400. premijerligaškom nastupu.

Duel ljutih takmaca iz grada na sjeveroistoku Engleske pripao je mlađem. Apsolutno zasluženo.

Ekipa Kenija Dagliša bolje je počela zaostali meč 26. kola Premijer lige, pa poslije pola sata prepustila "karamelama" inicijativu i u jeku njihovih napada povela. Igrao se 34. minut kada je Stiven Džerard prvi put savladao razgoropađenog Tima Hauarda, lobom sa ivice kaznenog prostora.

Vođstvo momaka u crvenim dresovima i njihovu 87. pobjedu u 217. duelu sa Evertonom potvrdio je u 51. minutu.

Džordan Henderson prihvatio je loptu na polovini terena, dodao je do Luisa Suareza, koji je predriblao Silvana Distana i dotrčao sa njom do Džerarda. Iskusni vezista bio je precizan i slavlje "Kopa" moglo je da počne.

Isti igrač dodatno ga je uveličao u samom finišu utakmice, pogotkom iz peterca na asistenciju u nesebičnog Luisa Suareza. Možda ne zna da se ponaša, ali zna ko je ko u klubu.

Džerard je het-trikom izbio na prvo mjesto liste strijelaca gradskog derbija od kad se igra Premijer liga. Postigao je sedam pogodaka jedan više od Robija Faulera.

Džerard mu je bio zahvalan poslije utakmice.

"Sjajno je postići tri gola, ali moram da posebno spomenem Luisa Suareza. Dva mi je namjestio 'na tacni'. Nisam igrao mnogo sa njim, ali kad smo zajedno na terenu razumijemo se. Nadam se da će tako i ostati", rekao je u miks zoni odmah poslije utakmice i priznao da ga je frustrirala serija poraza.

Džerard je het-trikom izbio na prvo mjesto liste strijelaca gradskog derbija od kad se igra Premijer liga. Postigao je sedam pogodaka, jedan više od Robija Faulera.

Najbolji strijelac u istoriji ostao je Jan Raš (25).

Fudbaleri Evertona propustili su odličnu priliku da pobjedom preteknu velikog rivala na tabeli i ozbiljnije se uključe u borbu koja vodi u kvalifikacije za Evropu.

LIVERPUL: Rejna - Karager, Škrtel, Hoze Enrike, Keli - Dauning, Džerard, Spiring, Henderson (od 73' Kajt) - Suarez, Kerol

EVERTON: Hauard - Džagijelka, Bejns, Distan, Hibert - Pijenar, Kolman (od 62' Drente), Felaini, Rodvel - Aničebe (od 61' Jelavić), Strakvilarsi (od 62' Osman).

Kao što je navedeno, Liverpul i Everton odigrali su zaostalu utakmicu 26. kola. Tabela deset kola prije kraja sezone izgleda ovako:

TABELA: Mančester j. 67, Mančester s. 66, Totenhem 53, Arsenal 52, Čelsi 49, Njukasl 44, Liverpul 42, Sanderlend 37, Everton 37, Fulam 36, Svonsi 36, Norič 36, Stouk 36, VBA 35, Aston Vila 33, Blekburn 25, Bolton 23, KPR 22, Vulvs 22, Vigan 21 bod.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC