• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić na slobodi 5. jula?

Legenda srpskog fudbala Dragan Džajić za dvadesetak dana mogao bi da bude pušten na slobodu, prenosi dnevnik Pres.

 Džajić na slobodi 5. jula? Izvor: MONDO

Beogradski dnevnik, pozivajući se na dobro obaveštene izvore piše da Džajiću, koji se trenutno leči na VMA, 5. jula ističe dvomesečni pritvor, a kako će do tada biti saslušani svi svedoci u procesu protiv njega, prestaće da postoji mogućnost da on utiče na njih, što je jedini razlog zbog kojeg se i nalazi u pritvoru!

Jedan od veoma pouzdanih signala da će se Džajić uskoro naći na slobodi jeste i ukidanje strogog režima poseta koji je donedavno važio za njega na VMA.

Naime, nadležni istražni sudija u poslednje vreme sve češće izlazi u susret porodici i prijateljima nekadašnjeg rukovodioca Crvene zvezde i potpisuje propusnice za posete. Takođe, isti je slučaj i s Vladimirom Cvetkovićem i Milošem Marinkovićem, što nagoveštava da bi i njih dvojica mogla da se nađu na slobodi.

"Na početku su kod Džajića, ali i kod Cvetkovića i Marinkovića, jedanput mesečno mogli da dođu samo članovi najuže porodice. Međutim, u poslednje vreme omogućeno im je da češće dolaze u posetu. Čak je i Džajićevim, Cvetkovićevim i Marinkovićevim bliskim prijateljima dozvoljeno viđanje s njima. Sve to na nedvosmislen način ukazuje da im ovoga puta pritvor neće biti produžen", potvrdio je beogradskom dnevniku anonimni sagovornik blizak bivšim Zvezdinim čelnicima.

I Milan Vujin, advokat Dragana Džajića, izjavio je da postoji velika mogućnost da se njegov klijent uskoro nađe na slobodi. On tvrdi da istražni sudija do 5. jula, kad ističe dvomesečni pritvor Džajiću, Cvetkoviću i Marinkoviću, ima dovoljno vremena da sasluša preostalih dvadesetak svedoka.

"Do 5. jula ima sasvim dovoljno vremena da istražni sudija sasluša još dvadesetak svedoka i posle toga ne bi postojali objektivni razlozi za zadržavanje Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića u pritvoru. Iskreno se nadamo da će odgovorni iz suda biti revnosni, da će se pridržavati procedure i da će na vreme zakazati termine za saslušanja. Takođe, očekujemo da će svi pozvani svedoci biti maksimalno odgovorni i da će se pojaviti u zakazano vreme u Palati pravde. Verujem da ćemo posle toga konačno dočekati odluku o njihovom izlasku iz pritvora", izjavio je Vujin.

Džajić, Cvetković i Marinković uhapšeni su 5. februara, a dva dana kasnije pokrenuta je istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 milion evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u Real Saragosu. Ta istraga je kasnije proširena na transfere Zorana Njeguša, Nemanje Vidića i Perice Ognjenovića.

Drulić, Vidić i Njeguš saslušani su u prethodnih mesec i po dana u Palati pravde u Beogradu, dok bi Ognjenović trebalo da da izjavu pred istražnim sudijom 2. jula. Džajić i Cvetković osumnjičeni su da su od Ognjenovićevog transfera u madridski Real, zloupotrebom službenog položaja, protivpravno prisvojili milion dolara.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC