• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Kraj Partizanovog rasipništva!

Crno-bijeli pobijedili na Karaburmi 2:1 i prekinuli neugodnu seriju od dva meča bez pobjede. Majstorije Tomića i Batioje, podrška Grobara Markoviću.

 JSL: Kraj Partizanovog rasipništva! Izvor: MONDO

Partizan je konačno pobijedio ovog "fudbalskog proljeća"!

Crno-bijeli su u 18. kolu Superlige Srbije nastavili tradiciju nepobjedivosti na Karaburmi, gdje su posljednji put izgubili prije 17 godina.

OFK Beograd - Partizan 1:2.

Lider i aktuelni šampion do nova tri boda stigao je golovima Nemanje Tomića i Ivana Ivanova, dok je jedini pogodak za "romantičare" djelo Augusta Batioje.

Nisu crno-bijeli lako stigli do čitavog plijena. Bilo je dosta problema za tim Avrama Granta, ali je na kraju ipak zabilježen trijumf, koji Partizanu, poslije remija u Novom Pazaru (1:1) i sa Slobodom u Humskoj (0:0), mnogo više znači na psihološkom planu.

"Parni valjak" će barem na nekoliko sati uvećati svoju prednost u odnosu na Crvenu zvezdu, koja sada zaostaje devet bodova, ali i tek treba da odigra utakmicu protiv Smedereva.

Meč na stadionu OFK Beograda pratilo je oko 6.000 navijača.

Partizan je imao terensku inicijativu, ali nikako nije uspijevao da dođe do prilike. Iako znatno pasivniji, OFK Beograd je bio opasniji iz kontre. Doduše, ni domaćini nisu znali da ozbiljnije ugroze gol šampiona.

Ipak, u 28. minutu majstorijom Nemanje Tomića crno-bijeli su poveli. Prvi put ovog "proljeća".

Vezista Partizana izveo je "slobodnjak" sa oko 27-28 metara i pogodio, prvo stativu, a zatim i mrežu. Golman plavo-bijelih, Milan Lukač uspio je vrhovima prstiju da dodirne loptu, ali ne i da spriječi vođstvo protivnika.



Od početka je bilo jasno da igra Partizana u odbrani ne funkcioniše najbolje. A, to je u 38. minutu potvrdio Augusto Batioja!

Ekvadorac je postigao sjajan gol glavom poslije centaršuta Marka Petkovića. Batioja je bez problema nadskočio Aleksandra Miljkovića i sa 11 metara pogodio sam ugao. Stojković je bio nemoćan - 1:1.

Nije dugo potrajala rezultatska ravnoteža na Karaburmi. Samo pet minuta poslije izjednačenja, Ivan Ivanov je vratio prednost "parnom valjku". Kamara je iz protivničkog šesnaesterca pronašao Bugarina na drugoj stativi, koji glavom prebacuje sve igrače i šalje loptu u gol. Kasno je domaćin stigao da ispuca loptu, ona je već bila metar u golu OFK Beograda.

"Romantičari" su oštećeni u 14. minutu.

Milan Purović je dobio loptu kroz sredinu, bio je sam ispred Vladimira Stojkovića, ali je dosuđen ofsajd. Međutim, bila je to greška pomoćnika Vladimira Čađenovića, s obzirom da je jedan od igrača Partizana ipak bio bliži svom golu.

Za utjehu domaćinu može da posluži činjenica da je napadač OFK Beograda loše prihvatio loptu.

Na početku drugog dijela Partizan je odmah mogao da uveća prednost, Tomić je na pas Markovića sa lijeve strane šutirao preko gola.

Purović je imao veliku priliku u 68. minutu. Bivši napadač Zvezde glavom je zahvatio loptu, a Stojković refleksnom intervencijom spriječio novo izjednačenje.

U ekipi Partizana od prvog minuta na terenu je bio Lazar Marković, čije ime su navijači Partizana u nekoliko navrata skandirali želeći na taj način da se iskupe za incident koji se dogodio po završetku utakmice sa Slobodom prošle subote, kada je mladi napadač ošamaren od strane navijača.

Partizan u narednom kolu dočekuje Jagodinu, dok OFK Beograd igra na Banjici protiv Rada.

Ostale rezultate 18. kola pročitajte OVDJE.

OFK BEOGRAD: Lukač, Petković, Kecojević, Vasiljević (od 24' Gašić), Rodić, Sinđić, Simić, Batioja, Pavlovski (od 51' Aleksić), Purović (od 74' Milić).

PARTIZAN: Stojković, Rnić, Volkov, Ivanov, Rnić, Kamara, Tomić, Vukić (od 67' S. Ilić), Babović, L. Marković (od 73' Smiljanić), Dijara (od 90' Eduardo).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC