• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda i Delije drže ritam

Crveno-bijeli ubjedljivo pobijedili Smederevo 4:0 golovima Milunovića, Kadua (dva iz penala) i debitanta Kasalice.

 JSL: Zvezda i Delije drže ritam Izvor: MONDO

Tradicionalno, proljeće je Zvezdino. A, ovo proljeće pripada i Delijama.

Ponovo je na tribinama Zvezdinog stadiona bilo više od 40.000 gledalaca (zvaničan podatak 40.621), ponovo je domaćin morao da otvori kapije Juga da bi ušli svi navijači i ponovo je tim Roberta Prosinečkog pobijedio. Samo, Smederevci su dobili četvorostruko veću porciju nego Spartak deset dana ranije.

Za ubjedljivu pobjedu pobrinuli su se strijelci Luka Milunović u 14. minutu, Kadu iz penala u 73, Filip Kasalica u 76, samo minut pošto je dobio priliku da debituje za Zvezdu, a za tačku na meč stavio je Brazilac sa brojem 20 na leđima, svojim drugim golom iz penala - 4:0 (1:0).

Crveno-bijeli su ostali na "minus" šest u odnosu na Partizan, koji je nekoliko sati ranije savladao OFK Beograd.

Domaćin je sve vrijeme imao znatno više loptu u posjedu, ali su gosti bili opasniji u većem dijelu prvog poluvremena. Crveno-bijeli su dodali gas u finišu tog dijela, a u nastavku uspostavili apsoluntnu dominaciju i na kraju rutinski ostvarili treću pobjedu u 2012, odnosno 15. u posljednjih 17 duela sa "oklopnicima".

Osim tri pogotka u metu, bilo je šansi na obje strane, sumnjivih situacija, nedosuđenih i dosuđenih penala...

Milunović je postigao drugi gol u svom drugom nastupu za Crvenu zvezdu. Prekid sa desne strane izveo je Evandro, Milunović se otrgao iz "zagrljaja" Branislava Stanića, skočio između njega i Slavka Lukića i sa sedam-osam metara glavom poslao loptu u mrežu.

Da će cio plijen ostati u Beogradu postalo je jasno kada je Kadu realizovao najstrožu kaznu poslije prekršaja Ivana Milosavljevića nad Nikolom Mikićem. Sudija Danijel Mihajlović se tek tada odlučio da pokaže na bijelu tačku iako je faul "počeo" van kaznenog prostora, a prethodno je imao znatno očiglednije prilike da to učini.

Nedugo zatim uslijedila je radost do neba za Kasalicu. Doskorašnji napadač Slobode, koji zbog povrede nije ranije zaigrao za novi klub, samo što je kročio na teren iskoristio je pas Marka Mirića, obišao golmana Mladena Živkovića i onda mu nije bilo teško da "upiše" osmi ovosezonski pogodak i izjednači se na drugom mjestu superligaške liste strijelaca sa Zvonimirom Vukićem iz Partizana. Ostalo je sumnjivo da li je Kasalica bio u ofsajdu...

Nedugo zatim debitant se izborio i za penal. Sa leđa ga je srušio Ivan Milosavljević (skrivio i prvi), a Kadu, koji je gotovo u svakoj "crveno-bijeloj čorbi bio mirođija", i drugi put je bio uspješan izvođač.

Međutim, uvodnih pola sata nije nagovještavalo da će "oklopnici" doživjeti debakl. Jer, rasterećeni plasmanom u "zlatnoj sredini" tabele, igrali su otvoreno i često prijetili iz kontranapada.

Već u drugom minutu kapiten Siniša Stojanović bio je "kratak" da loptu pošalje u mrežu Bobana Bajkovića. Neposredno poslije Milunovićevog gola Mladen Živković je bio blizu da izjednači (pogodio je prečku), a onda je i Nenad Adamović imao odličnu šansu. Međutim, kada je sa desne strane krenuo sam ka Bajkoviću ciljao je kontra ugao - neprecizno, a mogao je i da proigra saigrače koji su bili u boljoj poziciji...



Zvezdi je u tom periodu nedostajao završni pas. Dolazili su igrači Roberta Prosinečkog na 15-20 metara od protivničkog gola, ali dalje nisu mogli. Zaprijetio je jedino Kadu, u 5. i 45. minutu.

Prvi put se zaletio da izvede "skraćeni korner" sa lijeve strane, golman Živković je krenuo sa gol-linije, a Brazilac je pokušao da ga iznenadi - nije centrirao, već šutirao. Međutim, zamalo je bio neprecizan, pogodio je spoljni dio mreže. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Kadu je odlično izveo slobodan udarac, ali se golman "oklopnika" istakao paradom i odbranom.

U 39. minutu i drugi put se zatresla mreža Živkovića, pa iako je sudija Mihajlović pokazao na centar, odmah zatim je na sugestiju pomoćnika Miloša Gagića preinačio odluku i poništo gol. Naime, Evandro je centrirao, niko nije zakačio loptu i ona je završila u mreži. Pri tome Kristijan Borha je napravio prekršaj nad Dušanom Brkovićem i tako omogućio lopti da nastavi put.

Samo dva minuta kasnije crveno-bijeli su ponovo protestovali kod Mihajlovića. Nikola Mikić je želio da centrira, ali je pogodio u ruku Marka Milosavljevića. Glavni sudija je pokazao da se igra nastavi.

U drugom poluvremenu tim Dragana Đorđevića bio je bezopasan, a Zvezda je mogla da postigne još koji gol.

Kaduu se nije dalo da se upiše u strijelce iz igre, čak ni kada ga je Evandro "ostavio" samog. Lopta je poslije njegovog šuta odletjela preko gola.

Na isteku sata igre crveno-bijeli su oštećeni za penal. Kadu je izveo korner, lopta je došla do "druge stative" gde je Mikić želio da je udari glavom, ali nije uspio jer ga je rvačkim zahvatom oborio protivnički igrač. Ipak, pištaljka Mihajlovića se nije oglasila.

Nedugo zatim pokušao je i Luka Milivojević glavom, ali ne dovoljno jako da savlada Živkovića. I tada je centrirao Kadu... Baš kao kada je Kristijan Borha dobro gađao, ali i Živković dobro intervenisao...

Trener Zvezde Robert Prosinečki odlučio je da odmori Darka Lazovića, čije je mjesto zauzeo Marko Vešović, dok je umjesto povrijeđenog i suspendovanog Duška Tošića na poziciji štopera igrao mladi Jovan Krneta.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić (od 82. Stojković), Krneta, Maksimović, Mladenović - Milivojević - Evandro, Kadu, Milunović (od 69. Mirić), Vešović (od 75. Kasalica) - Borha.

SMEDEREVO: Živković, Lukić, Adamović, Brašanac, Živković (od 55. Ivan Milosavljević), Marko Milosavljević (od 66. Vučinić), Brković, Stanić, Stojanović, Jerinić, Miović.

U 19. kolu Zvezda će gostovati u Borči, Smederevci će dočekati Radnički 1923, a sljedeće nedjelje na programu je polufinale Kupa Srbije u kome će beogradski crveno-bijeli igrati sa "vječitim rivalom".

(R.J, M.Š, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC