• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milivojević za MONDO: Greške su iz želje

Standardni vezista Crvene zvezde samokritičan. Broji svoje propuste u ubjedljivoj pobjedi nad Smederevom i poručuje da može bolje.

 Milivojević za MONDO: Greške su iz želje Izvor: MONDO

Robert Prosinečki tražio je tokom zimskog prelaznog roka igrače koji bi mogli da stvore Zvezdu kakvom je zamišlja - ofanzivnu i agresivnu.

Napadačka igra i insistiranje na tri igrača u manevru u više varijanti zahtijevali su i pojačani vezni red. S tim ciljem na Marakanu doveden je i jedan od najsperspektivnijih igrača sredine terena u Srbiji - Luka Milivojević.

Prvi utisak govori da je Prosinečki našao šta je tražio i da je ukomponovao srednju liniju tima tako da svaki igrač može da asistira napadačima.

Luka Milivojević (21), prirodni zadnji vezni, jedan je od njih. Igrao je na sve tri utakmice proljećnog dijela prvenstva i u svakoj sve bolje.

Duel sa Smederevom pred 40.000 navijača na domaćem terenu poslužio mu je kao dobra prilika da stekne sigurnost i nagovesti velike domete. I svoje i Crvene zvezde sa njim u timu.

Iako misli da je mogao i bolje da je iskoristi.

"Prilično sam zadovoljan kako sam odigrao, ali je moglo još bolje. Počeo sam na svojoj poziciji - zadnjeg veznog i svjestan sam da mi još fali mirnoća. Imao sam i jednu dobru priliku, ali sam malo požurio i odlučio da šutiram umjesto da primim loptu... Sve je to bilo u prevelikoj želji, ali nadam se da ću iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji", rekao je Milivojević za MONDO.



Utakmica sa Spartakom u 16. kolu pred tada iznenađujuće velikim brojem gledalaca "vezao je noge" igračima Roberta Prosinečkog. Prije svega debitantima, uključujući i mladog Kragujevčanina.

"Zaista je nevjerovatno i divno igrati protiv Spartaka i Smedereva pred 40.000 navijača. Prvi put kad sam istrčao na teren bilo je treme, drugi put malo manje. Zbog toga nas je i trener poslao na zagrijavanje pred pune tribine, kako bismo osjetili atmosferu. Na sreću, sve je bolje i mislim da Zvezda uz ovakvu publiku može samo da napreduje".

Poslije trijumfa nad Spartakom i Javorom, u Ljutice Bogdana brzo će biti zaboravljen i duel sa Smederevom.

Vicešampionima u pohodu na prednost Partizana od šest bodova predstoji put u Borču. Potom i derbi u polufinalu Kupa Srbije, kojim se Milivojević ne opterećuje.

"Polako sa pričom o Partizanu, sad nas interesuje samo Borča. O derbiju ćemo da pričamo poslije vikenda, do tad moramo da budemo oprezni i pažljivi jer nemamo pravo na kiks. Svaki bi nam narušio i atmosferu i samopouzdanje", poručuje talentovani fudbaler, koji je dobrim igrama u dresu "građevinara" jesenas obezbijedio i poziv u "A" nacionalni tim Srbije.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC