• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Rad bez publike, suspenzija Pazara

Partizan i Rad kažnjeni sa po jednom utakmicom zabrane igranja pred navijačima i sa po 500.000 dinara (5.000 evra), suspendovan stadion Novog Pazara.

 Partizan i Rad bez publike, suspenzija Pazara Izvor: MONDO

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) kaznila je danas Partizan i Rad po jednom utakmicom igranja na domaćem terenu bez publike. Stadion Novog Pazara suspendovan, ne smije da vodi navijače na gostovanja.

To znači da će prvu narednu utakmicu u Jelen Superligi Srbije, protiv Jagodine u 19. kolu, igrati pred praznim tribinama stadiona u Humskoj. To je posljedica incidenata koje su napravili navijači Partizana poslije meča sa Slobodom kada su preskočili ogradu južne tribine i verbalno i fizički napali igrače crno-bijelih.

"Partizanu je time aktivirana uslovna kazna zabrane odigravanja jedne utakmice na svom stadionu pred navijačima, izrečena tokom jesenjeg dijela sezone, a koja je izazvana nesportskim ponašanjem njegovih navijača", piše u odluci Disciplinske komisije FSS.

Istom mjerom kažnjen je i Rad zbog nereda navijača na meču protiv Novog Pazara. "Građevinari" će gradski derbi protiv OFK Beograda takođe odigrati bez publike. Ocijenjeno je da je Rad slabo organizovao utakmicu protiv Novog Pazara.

I Partizan i Rad dodatno su kažnjeni novčano. Oba kluba moraće da uplate po 500.000 dinara (po 5.000 evra) u kasu FSS.

Komesar za takmičenje Branislav Delić rekao je da je Disciplinska komisija FSS zatražila da se izvrši vanredna kontrola stadiona Rada na Banjici kako bi se utvrdilo da li ovaj stadion ispunjava uslove za igranje utakmica. Taj posao povjeren je Komisiji za bezbjednost FSS.

Stadion Novog Pazara je suspendovan do daljnjeg, poslije novih incidenata njegovih navijača na utakmici protiv Vojvodine, koja je odigrana u srijedu. Prije meča, navijači Novog Pazara gađali su topovskim udarima igrače i članove stručnog štaba Vojvodine.

Konačna odluka o ovim incidentima biće donijeta na sljedećoj sednici Disciplinske komisije, zakazanoj za utorak, 20. mart.

Novi Pazar u naredna četiri kola neće smjeti da vodi navijače na utakmice u gostima.

Članovi Disciplinske komisije su izrazili žaljenje što je izrečenim kaznama pogođen najveći dio publike, koja se u fenomenalnom broju vraća na srpske stadione, a zbog neprimjerenog ponašanja manjeg dijela navijača, piše u saopštenju sa sjednice.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC